Politik

Gamification Summit i New York, dataspel för sociala websajter allt populärare

Klicka på bilden

Nästa vecka går en tvådgarskonferens av stapeln i New York med det lite udda namnet Gamification Summit, alltså dataspeliseringskonferensen, eller mer exakt, toppmötet om dataspelisering av webbsajter.

“Gamification” handlar om att göra webbsajter “klibbiga”, dvs göra som så underhållande att besökarna återvänder igen och igen. FourSquare är ett bra exempel på en sån sajt där man kan vinna virtuella brickor eller medaljer, ungefär som vilken Nordkoreansk general som helst.

Gamification är något som jag hör talas om alltmer och mycket tankemöda går åt till att hitta nya “gamification”-metoder för att få besökarna att stanna.

Gamification är inte så udda som det kanske ser ut för sociala nätverk är nära sammankopplade med just spel, som vi kan se av San Franciscoföretaget Zynga som är byggt ovanpå Facebook. Och även helt vanliga spel är ju till sin natur sociala.

En intressant konferens m.a.o. och jag misstänker att mer än ett svenskt startupföretag kommer att vara där.

Axplock från den nordiska pressen:

Dagen.se – kultur, Resumé: Nyheter, digi.no, digi.no, NyTeknik – Senaste nytt

[tags]Gamification, Dataspel och webbsajter, Gamification Summit , Dataspel Silicon Valley[/tags]