Politik

Techcrunchs viktiga mässa Disrupt San Francisco den 12:e – 14:e september

Klicka på bilden

Teknik bloggen Techcrunchs Startupmässa Disrupt som tidigare hette TechCrunch 50 .

Allt handlar fortfarande om startupföretag och ett viktigt inslag är Startup Battlefield där splitternya startupföretag tävlar om vem som har den mest innovativa produkten.

Vinnaren får $50 000 och en massa PR och givetvis kontakter med de riskkapitalföretag som deltar i mässan, på jakt efter nya investeringsobjekt.

programmet finns på den här länken

Disrupt SF will take place September 12th – 14th, preceded by our ever popular Hackathon on September 10th – 11th. Even though Disrupt NYC was a huge hit, we hope and expect Disrupt SF to be even bigger. We will have more hackers, more startups, more special guests, speakers, and judges, more disruptive companies and products, more giveaways, more after parties, and more fun. What we have in store for this year’s Disrupt in San Francisco will be revealed in the following months as we come closer to September. We will also be doing free ticket giveaways, so be on the lookout for those.

Såna här mässor har alltid varit viktiga i Silicon Valley, där allt handlar om sociala nätverk och kontakter med riskkapitalister, IT-ingenjörer och akademiker från Stanford och Berkeley.

Det är också intressant att begrunda att den här mässan faktiskt har skapats av en bloggare, Michael Arrington, som nu själv har hoppat av bloggandet för att starta ett nytt liv som riskkapitalist. Hans störste konkurrent som IT- bloggare här i Silicon Valley, Om Malik, har också gett sig in på att organisera IT-konferenser.

Axplock från den nordiska pressen:

Dagen.se – kultur,ITavisen.no

[tags]LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, TechCrunch, Disrupt San Francisco [/tags]