Politik

Obama i Silicon Valley, sanningen om nästa års amerikanska presidentval

Obama på LinkedIn.

President Obama är i Silicon Valley, men inte för att låta sig inspireras av den lokala IT-industrin utan för att samla in pengar till sin återvalskampanj, och det är de rika han vill träffa. Efter ett kort framträdande på LinkedIn för att visa att han är folklig så kan den som lägger ut $38 500 får äta middag med Obama plus ett foto på sig själv med presidenten. (Se nedan)

Innan USA:s näste president är utsedd kommer de två huvudkandidaterna var och en att lägga ut en miljard dollar eller mer, ett tecken på hur USA inte längre är förmöget att modernisera och nu tyvärr helt håller på att spåra ur.

Det mest troliga just nu är att republikanen Mitt Romney blir republikanernas kandidat mot Obama som nu allt mer liknar en republikan än en demokrat.

Carla Marinucci skriver i San Francisco Chronicle om Obamas besök i Silicon Valley: Obama’s Bay Area visit greeted by protesters

In the Bay Area, Obama will appear today at a public event to push his jobs bill – a live webcast town hall meeting starting at 11 a.m. in cooperation with the Mountain View social networking site LinkedIn. But on Sunday, the president attended two high-end Silicon Valley fundraisers – the first, a reception at the Woodside home of John Thompson, chairman of Symantec, where donors paid $2,500 to get in the door, or $7,500 if they wanted a photo with Obama. That appearance was followed by a lavish $38,500 per person dinner – the costliest ticket for any of his events on this fundraising swing – at the Atherton home of Facebook Chief Operating Officer Sheryl Sandberg. Pop singer Lady Gaga attended as a paying guest, according to the Associated Press. The aggressive fundraising profile for Obama on his seventh presidential trip to California struck a nerve with executives in leading African American, Latino and Asian American business coalitions. Len Canty, chair of the California-based Black Economic Council, Jorge Corralejo, chair of the Latino Business Chamber of Greater Los Angeles, and Faith Bautista, president and CEO of the National Asian American Coalition, in a public letter to the president, challenged Obama to “specifically request that each donor, at a minimum, match their donations to you with an individual or corporate contribution to create jobs.”

Problemet är att om Obama skulle vinna mot Romney, eller möjligtvis mot Rick Perry, så skulle han i alla fall vara helt lamslagen eftersom det idag råder skyttegravskrig i Washington och inget parti har klart övertag över det andra. Och samma sak skulle ske om Romney vinner, även om demokraterna då skulle vara betydligt mer måna om att samarbeta med republikanerna än vice versa.

Men sanningen är att det inte gör något vem som vinner för Romney och Obama är mycket lika varandra. Det finns små skillnader som dock är svåra att sätta sitt finger på eftersom Obama hela tiden skiftar sin position. Men ett område skulle vara Obamas sjukförsäkringsreform som Romney skulle riva upp. Ingen av kandidaterna kommer hur som helst att kunna ta sig an USA:s växande problem, det finns ingen politisk vilja, i alla fall förrän man kan få slut på den nihilistiska tepåserörelsen, och kan komma att ta flera val och många långa år.

Utan skattehöjningar kommer man aldrig att kunna återuppbygga landet och den ekonomiska krisen kommer att rulla vidare i flera år till med ett växande antal arbetslösa amerikaner.

Sannerligen inte en ljus framtid.

Länkar:www.whitehouse.gov

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Utrikes, SvD – Utrikes, NyTeknik – Senaste nytt, mobil.gp.se – NYHETER
SvD – Senaste nytt,
Politiken.dk Seneste nyt

[tags] President Obama, Barack Obama, Vita Huset, Breaking News, Political News, White House, Joe Biden, Rahm Emanuel, Obamas Budget, Obama Budget, Amerikansk Politik,2012 Election , Barack Obama , Obama Fundraising , Elections 2012 , Barack Obama Fundraising , Barack Obama 2012 , Barack Obama 2012 Fundraising , Barack Obama Fundraising 2012 , Obama 2012 , Obama 2012 Fundraising , Obama Fundraising 2012 , Politics News,Obama LinkedIn, Romney Obama[/tags]

2 thoughts on “Obama i Silicon Valley, sanningen om nästa års amerikanska presidentval

 1. San

  Tea Party tycker att Romney liknar Obama för att hans sjukvårdsreform liknar Obamas, det gör honom vänster. I dina ögon blir Obama höger. Är det inte lite tröttsamt? Obama liknar mycket lite en Republikan så länge man inte ser på honom genom tepåse-glasögon från vänster.

  Roger,

  Är det inte lite opraktiskt om inga skattehöjningar ska tillåtas förrän den ena sidan fått igenom de nedskärningar som de uppfattar som “för mycket skit”. Om vi nu tar ditt exempel, det finns argument för och mot garantipension. Att en rabiat galning som Petzäll får det, diskvalificerar inte automatiskt argumenten för garantipension och det skulle inte automatiskt diskvalificera alla skattehöjningar fram tills de som anser att riksdagledamöter inte ska ha garantipension har fått igenom sin vilja.

  USA behöver mer inkomster och sänkta utgifter, man kan inte använda “onödiga” utgifter som argument för att inkomsterna inte ska ökas fram tills dess.

 2. roger

  “Utan skattehöjningar kommer man aldrig att kunna återuppbygga landet”

  Det finns för mycket skit som skattepengarna går till för att kunna motivera skattehöjningar.

  Sverige idag:
  http://www.dn.se/nyheter/politik/petzall-garanterad-25-miljoner

  Gissar att det finns mängder med motsvarande exempel i USA (Skattepengarna till alla banker och försäkringsbolag – vars chefer och aktieägare badar i pengar t.ex.).
  Blir man matat med sådant varje dag, ja, då är det svårt att se varför man skall betala mer skatt.

  Först, ta bort alla onödiga utgifter.
  Två, trimma de nödvändiga kostnaderna.
  Tre, behövs det fortfarande pengar? -Ja, då kan man kanske motivera skattehöjningar.

  Bygg laget bakifrån, som vi säger i fotboll.

Comments are closed.