Politik

Apples nya iPhone 4S, håller Apple på att tappa ledningen inom mobil-ligan?

Utvecklingen på mobilområdet går f.n. oerhört snabbt, men det kanske är mest för att teknologin är så ny.

Apples tidiga ledning på mobilområdet håller nu på att minska allteftersom teknologin mognar och möjligheterna till ständiga och dramatiska innovationer minskar.

Vad det betyder för Apples framtida aktiekurs vågar jag inte sia om, för Apples ledarplats beror inte enbart på att man har den bästa teknologin utan också på hur man bygger upp de mobila tjänsterna i iPhone.

Geoffrey A. Fowler och John Letzing i Wall Street Journal recenserar Apples iPhone 4S: Apple Unveils iPhone 4S – WSJ.com

At a keynote address at Apple’s Cupertino, Calif., headquarters, the new CEO introduced the fifth-generation of the company’s smartphone, dubbed the 4S, which features a faster processor and a better camera, as well as voice-command services. But despite upgrades to its internal components and some new software capabilities, the iPhone 4S looks like its predecessor physically and doesn’t make a big leap in its overall capabilities. Many of its features are also already available on competitors’ phones. That left some analysts, investors and customers wanting more.

Jag är övertygad om att vi bara har tagit de allra första stegen i den allra tidigaste stenåldern av mobilåldern om man kan uttrycka det så. Mina egna kontakter inom den amerikanska sjukvården berättat för mig om hur den mobila webben har börjat spela en allt viktigare roll inom sjukvården, och det är likadant inom en mängd olika gebit.

Jag tror att Apples iPhone och iPad kommer att fortsätta att vara best i test under många år till, men att skillnaderna mellan Apple och dess konkurrenter successivt kommer att minska och inom vissa s.k. vertikala marknader, att helt byta plats. I Silicon Valley är iPadden ännu den enda som alla IT-ingenjörer och entreprenörer med självaktning vill ha medan iPhone inte har samma helt dominerande ställning.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,Expressen: Nyheter, Resumé: Nyheter, NyTeknik – Senaste nytt, NyTeknik – Senaste nytt, NyTeknik – Senaste nytt, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Windows Phone,Long Form Journalism,Inside Apple,Apple 4S [/tags]