Politik

Apple iPhone 4S och Siri röstigenkänning förändrar hur vi kommunicerar med mobilen

Pekskärmsmobilen är framtidens dator, en helt ny teknologi som för in datorn och oss i helt nya banor.

En av de mest spännande områdena är röstrigenkänning, voice recognition som nu har lanserats på iPhone 4S och som redan finns på Android, även om jag inte är speciellt imponerad av det.

David Pogue recenserar den nya iPhone 4S i New York Times: IPhone 4S Conceals Sheer Magic – Pogue – NYTimes.com

THING 1: There’s a faster chip, the same one that’s in the iPad 2. THING 2: A much better, faster camera — … It has a resolution of eight megapixels, …and 1080p high-definition video are especially impressive for a phone.
THING 3: The iPhone 4S is a world phone. … even if you get your iPhone 4S from Verizon, whose CDMA network is incompatible with the GSM networks used in most other countries, you’ll still be able to make calls overseas, either through Verizon or by inserting another carrier’s SIM card.
THING 4: Speech recognition.

När röstigenkänningen blir bättre så kan den kopplas till automatiska översättningsprogram som det nu omtalade Vocre.

På sikt kommer vi alltså att kunna prata med våra mobiler och få dom att uträtta saker för oss, och även att göra så på främmande språk. Mobilen kommer att bli en del av oss själva och fungera som en slags Förstärkt Verklighet som kan förstärka oss själva och på sikt bli en slags sekundär hjärna.

Axplock från den nordiska pressen:

Resumé: Nyheter, NyTeknik – Senaste nytt, ITavisen.no

Länkar: iPhone 4S hemsida, Siri

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Windows Phone,Long Form Journalism,Inside Apple, Swype, iPhone 4S, Siri Röstigenkänning[/tags]

2 thoughts on “Apple iPhone 4S och Siri röstigenkänning förändrar hur vi kommunicerar med mobilen

    1. Lennart

      Daniel: Tack, jo jag fick tips om det, det verkar vara en intressant resa, ska följa den, speciellt när de närmar sig Kalifornien :-).

Comments are closed.