Politik

Världens sötaste tjej och poliskorruptionen i New York och New Jersey

Den här polisbilen har ingenting med historien att göra.

Ibland öppnar man tidningen och kan bara le igenkännande över någon rubrik som man själv råkar ha bakgrundsinformation om.

Som den poliskorruption som nu har avslöjats i New York. Den har alltid funnits och kommer med all sannolikhet alltid att finnas.

Så här var det: när jag fick mitt första jobb på ett bokförlag i New Jersey i USA så träffade jag Lynn, världens i särklass sötaste tjej och trevligaste tjej. Men Lynn var inte bara söt och trevlig, hon var också smart och började liksom jag studera IT på ett s.k. community college (Komvux) i New Jersey. Lynn hade en liten folka och hon körde som en galning. På min fråga om hon inte var rädd att bli fast för fortkörning så log hon ett av sina bländande leenden som gjorde de flesta omkring henne svimfärdiga, och svarade ” inga problem, min brorsa är polis” och sen drog hon upp ett litet kort ur sin handväska och visade ett poliskort, som alla poliser i New Jersey fick flera stycken av och som de kunde ge till vänner och släktingar. Så när snuten satte på blåljuset och Lynn stoppades, vilket tydligen hände litet då och då, så log hon ett av sina kanonleenden, drog upp sitt poliskort, och körde vidare.

William K. Rashbaum och Al Baker skriver i New York Times om att inget har förändrats i New York och säkert också i New Jersey, under de senaste 25 åren: In Ticket-Fixing Scandal, 16 Officers to Be Charged – NYTimes.com

Fifteen police officers began surrendering to the authorities in the Bronx at about midnight on Thursday to face criminal charges after a long-running grand jury investigation into the widespread practice of fixing traffic tickets for colleagues, family members and friends, people with knowledge of the matter said. A 16th officer was arrested earlier Thursday night. Ten of the officers are officials in the union that represents police officers, the Patrolmen’s Benevolent Association, the city’s largest police union, and they served essentially as liaisons for fixing tickets, several of the people said. Also among those facing charges are two sergeants and a lieutenant. The accusations against the men, one of the people said, were contained in more than a dozen indictments that total roughly 1,000 pages, with about 1,600 criminal counts.

Men det här är bara början. Den som verkligen blev fast för fortkörning i New Jersey kunde också “fixa” åtalet genom att muta vissa personer inom åklagarväsendet. Det var bara något som alla kände till.

Korruptionen begränsade sig inte enbart till polisen. Bygginspektorerna ville också ha en hacka för att godkänna byggen. Fick dom inte det så förhalade dom byggloven i oändlighet.

Så vad hände med Lynn? Jo en dag kom hon in på kontoret med Barry, sin kille. En kort fet kille som fick alla att känna sig personligt förådda och skaka på huvudet, hur kunde hon och vad i hela v
världen kunde hon se i honom? Men de gifte sig och har barn och hon jobbar idag på Princeton University. Smart var hon som sagt.

Och kör säkert fortfarande som en vettvilling med sitt poliskort. Lynn, sköt om dig, du är fortfarande säkert världens sötaste – och smartaste – tjej.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, Resumé: Nyheter, Ekot, Ekot

[tags] Korruption USA, Korruption polis USA, USA Polis, Amerika Korruption, Korruptionen i USA[/tags]