Politik

Twitter öppnar dörren till köket på restaurang Incanto i San Francisco – och andra amerikanska restauranger

Klicka på restaurant Incanto.

Nu på fredag i veckan så ska jag ner till San Jose State University i södra ändan av Silicon Valley för att hålla ett föredrag om sociala medier till en grupp MBA-studenter. Som alltid är det kul att kunna slå sig loss och tala om det som verkligen fascinerar mig, nämligen ny IT-teknologi och sociala medier.

Jag kommer bl.a. att tala om IG chefen Peter Ågren, chef för Södermalmspolisens ingripandesektion och hans intressanta Twitter-flöde, om Bronx Zoo’s Cobra och dennes Twitter-flöde och sedan bl.a. om Lee Aase och hur hans innovativa användning av sociala medier på Mayo-kliniken i Rochester i Minnesota.

Titta på intervjun med den fenomelae Lee Aase.

Jag kommer också att beskriva hur amerikanska kockar har börjat inse hur de kan använda Twitter för att ge sina kunder en syn in i köket och hur kockarna planerar sina menyer.

Alina Dizik skriver i Wall Street Journal om hur man använde Twitter på amerikanska restauranger, bla. kocken Chris Cosentino, som är köksmästare på restaurant Incanto i San Francisco, med mer än 100 000 följeslagare på Twitter: Chefs Take Twitter to the Next Level, Field Complaints and Make Diners Feel Like Insiders – WSJ.com

Diners are getting access to the chaos of a busy restaurant kitchen before, during and after their meal thanks to Twitter’s real-time text and photo messages. Chefs are becoming as adept at tweeting as they are at chopping—and changing the way restaurants talk to their customers. Many chefs tweet before dinnertime about what they are planning to cook that night, in some cases with photos, letting fans make informed decisions about where to eat. Foodies, meanwhile, are also avid Twitter users, snapping pictures with their smartphones and tweeting real-time reviews in between bites. For some diners, Twitter is a megaphone for complaining and sharing negative dining experiences.

Sociala medier fortsätter att utvecklas i rasande fart och blir nu allt viktigare för MBA-studenter, vilket är varför jag ska försöka ge dom en snabbinsikt i hur man använder Twitter på olika områden, från Söder i Stockholm till San Francisco.

En spännande utveckling som bara kommer att intensifieras framöver.

Om någon kan tipsa om något spännande svenska Twitterflöde så gör gärna det så ska jag titta på det och kanske ta med det i föredraget också.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt, Resumé: Nyheter

[tags] Bloggy.se, Facebook, IT, Mikrobloggar, Silicon Valley, Social Web, Tweetbeep, Twitter, Web 2.0, Microblogging, Bloggar, Bloggar i USA, Bloggosfären i USA,Ping.fm, OnlyWire, Hellotxt, Buffer, SocialOomph och TwitResponse, Chris Cosentino Twitter, IG Chefen Twitter, Twitter på restauranger,Incanto[/tags]

5 thoughts on “Twitter öppnar dörren till köket på restaurang Incanto i San Francisco – och andra amerikanska restauranger

 1. Bosse

  Bossebus: medarbetare eller motarbetare så får vi ändå hoppas att vi alla är medmänniskor.

  Lennart: StumbleUpon? Sorry där har jag ingen koll. Dåligt uppdaterad, jag måste börja bli gammal. 😉

 2. Bossebus

  Riktar detta till medarbetaren BOSSE från motarbetaren BOSSEBUS:

  Jo,jag har sett den..

  Min poäng verkar ha ,som vanligt,försvunnit i synkopathelvetet om det finns något sådant.

  Säger bara tre saker..PA SA ER!

  😉

 3. Bossebus

  Personligen vet jag inte vad jag skulle göra med ett twitterflöde från 2000 restauranger eller annat. 🙂

  För mig kunde det vara viktigare att ha en bra svarsfunktion på en blogg…tex den här,men ingen nu levande 15-årig mästerprogrammerare verkar kunna fixa det, ej heller det mycket rudimentära ditot på tex Fejan för att inte tala om fotohanteringen eller alla andra buggar som florerar.

  Det verkar vara en järnhård lag bland entrepenörerna att bara det funkar för mig så skall det funka för dig,felhantering är för amatörer och etc etc quick and dirty bara någon köper skiten.

  ja ja

  Lycka till med föredragen!

Comments are closed.