Politik

Palestina i Unesco, rasande Jan Björklund går upp i limningen.

Jan Björklund är inte på gott humör, där han sitter framför den stora plattskärmen bakom de tunga ståldörrarna med de svårforscerade elektroniska låsen i sin operationscentral i bunkern djupt under Utbildningsdepartementet i Rosenbad.

Här älskar att smita ner hit flera gången under dagen och klä sig i någon av de många generalsuniformer han har samlat på sig under åren, trots att han med nöd och näppe blev major i den svenska armén.

Björklund är, säger han själv i alla fall, fältmarskalk i Ugandas, Yttre Mongoliets, Inre Mongoliets, Kazakstans, Uzbekistans, Algeriets, Västerbottens och Israels arméer, generallöjtnant i USA:s Marinkår, Amiral i Italiens flotta, generalmajor frälsningsarmén och lotta i det norska flygvapnet.

Nu, när nyheterna rullar in på hans gigantiska platta monitor och han läser om palestiniernas framgång i Unesco i Paris så förvandlas hans vanligtvis så bleka ansikte, först till skärt, sen till rött och sist till djuprött. Snart kan man höra Rottingmajorens gälla skrik långt ut på Strömmen. “Överklaga, invadera Frankrike, Sverige ut ur FN, mobilisera, anfall, till vapen, ockupera Palestina !!!”

När Björklunds Säpovakter påminner honom att Palestina redan är ockuperat, och av Björklunds bäste vän Bibi Netanyahu, så fräser han “vad fan har det med saken att göra, vi kan väl ockupera dom igen”.

Det värsta med den koleriska Björklund är att när han blir förbannad, vilket är så gott som jämt, så går han upp i falsett, han låter som en mistlur, blodtrycket stiger och efter ett tag så svimmar han obönhörligt. Vilket är tur för kaptenen på Djurgårdsfärjan var inte säker på om han skulle göra en tvärnit mitt ute på Strömmen eller inte.

Dagens Nyheter skriver om palestiniernas framgång i Unesco: Palestinier får medlemskap i Unesco – DN.SE

I den svenska röstförklaringen, publicerad av utbildningsminister Jan Björklunds kansli, sägs att Sverige tagit hänsyn till säkerhetsrådets röstning. ”Vår röstning om dagens resolutionsutkast har att göra med dess tidpunkt, inte dess innehåll. Det bör ses i perspektivet av hur angeläget vi anser det vara att nå en tvåstatslösning inom den tidsram som fastslagits av Kvartetten. Den föregriper inte på något sätt Sveriges ställningstagande om frågan om Palestinas status tas upp i FN:s generalförsamling”, lyder förklaringen.

Den amerikanska vedergällningen låter inte vänta på sig och när nyhetsmedia meddelar att USA skär av allt stöd till Unesco så ger Björklund segertecknet liggande på golvet medan en sköterska och en Säpovakt försöker ge honom konstgjord andning.

Det är inte lätt för Björklund, som nu har förlorat ännu ett fältslag, denna gång mot de ockuperade palestinierna, som aldrig någonsin kommer att få bli självständiga om Björklund har något att säga, eller gallskrika, om saken.

Medan Björklund bärs ut ur bunker och ut på gatan utanför Rosenbad så hörs gälla signaler från Björklunds egna Heta Linje till Washington och en skrikande Obama som vill veta varför Björklund inte som han lovade, lyckades få hela EU att rösta nej.

Mer om Rottingmajorens liv och leverne:

Rottingmajorens vardag: Det krisar i Baggböle, Rottingmajorens vardag: bullfest hela dan, Rottingmajorens vardag: bullfest hela dan, Rottingmajorens Vardag: Det ringer på Strömmen,Dr. Freud psykoanalyserar Rottingmajoren

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,
SvD – Senaste nytt, SvD – Utrikes, Sydsvenskan – Nyhetsdygnet, Expressen: Nyheter, Politiken.dk Seneste nyt, Ekot

[tags] Mellanöstern, Binjamin Netanyahu, Barack Obama , Benjamin Netanyahu , Israel , Israeli-Palestinian Conflict ,Palestine , Zionism , World News, Israel USA, USA Israel, Gaza, Goldstonerapporten, Bosättningar på Västbanken, Egypt, Egypt News, Egypt Protests, Mubarak Announcement, Palestina FN, Palestina Unesco,Jan Björklund Palestina Unesco [/tags]

8 thoughts on “Palestina i Unesco, rasande Jan Björklund går upp i limningen.

 1. Johnny

  Johnny, trist att man inte får diskutera fritt, men så är tydligen världen idag. Tack för att du bemödade dig med att informera i alla fall.

 2. Johnny

  Björn Nilsson, “Se upp för historierevisionism där ryska revolutionen förvandlas till en konstig sionistisk konspiration.”

  Instämmer med din synpunkt, uttryckte mig oklart…..

  1. Lennart

   Johnny: Uppskattar dina kommentarer men i det här fallet tar jag mig friheten att korta ner den litet.

 3. Björn Nilsson

  De ryska revolutionärerna (om vi talar om bolsjevikerna) var emot särorganisation för judar av typen Bund, och sionism i betydelse emigration till Palestina var ingen större artikel bland judiska socialister i början av förra århundradet. De ville störta tsarism och kapitalism. Se upp för historierevisionism där ryska revolutionen förvandlas till en konstig sionistisk konspiration, naturligtvis med de judiska bankirerna i bakgrunden ivrigt dragande i alla trådar. Jag har lärt mig undvika bloggar där sådant blir ett tema. Däremot är det positivt att Palestina nu verkar vara på väg in i 16 FN-organ. Alltid något att glädjas åt!

  En bra sak i den här bloggen är vänstermarginalen där man kan bläddra till intressanta kommentarer. Den innebär att jag utan problem kan notera och ignorera den pajsare som fått för sig att bloggen kan ägnas till någon sorts förföljelse – jag läser inte vad pajsarn skriver och han får helt enkelt mala på förgäves utan att jag känner mig det minsta störd!

 4. Johnny

  Det är inte ofta som Palestinierna tar hem en politisk seger, håller sionisterna på att tappa greppet?

  “Det finns sedan 90-talet en lag i USA som förbjuder staten att finansiera FN-organ som erkänner Palestina.”

  Snacka om sionistlagstiftning, de har större makt i USA än de hade i Ryssland efter Ryska revolutionen, 2% sionister som styr över 98% goyims, de äger t o m Federal Reserve förutom de flesta banker och mediaföretag, men om denna sanning är det tabu att tala, men alla som tittar kan se det. Sionismen har varit en av de starkaste politiska krafterna de senaste 100 åren, inblandade i Ryska revolutionen och i båda världskrigen och alla Israels krig förstås, de är inte att leka med eftersom de är “förintelseparanoida” och har 200-400 kärnvapen missiler som är ett hot mot alla.

  1. Lennart

   Johnny: Det här är onekligen ett nederlag för Obama och inte minst för Hillary Clinton som har kämpat i månader mot varje form av erkännande av Palestina. Inte minst märkligt är att det faktiskt är Folkpartiet som sköter Sveriges Mellanösternpolitik.

 5. Björn Nilsson

  Björklund borde bli amiral i Bolivias flotta. De har faktiskt amiraler fortfarande. Och så kunde han få en sådan där vassflotte som man har på Titicacasjön att paddla runt med – på Titicacasjön lämpligen.

 6. roger

  Lennart och hela vänstersverige jublar i takt: UNESCO får 80 miljoner dollar mindre varje år. Chala la la ho yehey – – -Party!!!!!
  YIPPIE, nu blev världen mycket bättre!

  USA stod fram till Lennarts glädjetjut för ca 22% av bidragen till UNESCO (Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur).

  Björklund skall korsfästas för sin fåniga tanke om att detta kunnat lösas utan att dränera UNESCOS kassa om man bara gett det mera tid.

  Pengarna USA sparar in kan de nu ge till Facebook så att de kan bygga serverhallar i Alaska – Det är nämligen så skattepengar skall användas!

Comments are closed.