Politik

Studenter och sociala nätverk, i pulpeten på San Jose State University i Silicon Valley.

Studenterna lyssnade och ställde en massa frågor.

Jag brukar hålla föredrag till studenter om datormoln och sociala nätverk och närliggande områden på olika universitet här i Silicon Valley några gånger per år. Det har blivit litet fler föredrag än vanligt nu under hösten, nu senast på San Jose State University, andra gången i höst. Den här gången pratade jag om sociala nätverk, speciellt om Twitter, FourSquare, Youtube, LinkedIn, Facebook mm.

Det är alltid kul och speciellt roligt är det när man får en massa bra frågor. Jag tog bl.a. upp episoden med Stephen Fry som tappade plånboken på ett Quantasplan i veckan: Stephen Fry’s Qantas flight diverted to Dubai. Comedian shares his frustration on Twitter after oil problem forces pilots to shut down an engine of A380 superjumbo. Quantas kollar kontinuerligt Twitter, hittade plånboken och hann fram med den i tid innan Frys nästa plan hann lyfta.

Så jag fick frågan om Quantas inte hjälpte Fry bara för att han är så känd och har tre miljoner följeslagare. Bra fråga. Jag sa att jag faktiskt inte tror det.

San Jose State University är inte ett forskningsuniversitet som Stanford och Berkeley men ändå viktigt eftersom man producerar tusentals IT-ingenjörer och andra yrkesgrupper för IT-företagen här i Silicon Valley.

Nu på onsdag kommer nästa föredrag, den här gången om Big Data, ett av de hetaste områdena inom IT-världen idag. Som jag har skrivit om rätt mycket här på bloggen.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter,ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags]LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, San Jose State University [/tags]