Politik

Efter alla kungaskandalerna, kan Republikanska Föreningen demokratisera Sverige?

Klicka på bilden.

Kaffeflickor, kungaskandaler, miljonbelopp till Daniels universitetsstudier, hot mot bokförläggare; kungaskandalerna avlöser varandra i en aldrig sinande ström.

Samtidigt kör SVT med en allt mer hysterisk kungabevakning som nu öppet har jämförts med Nordkorea

Kungens vänner med bl.a. Advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg går till hårt angrepp mot alla kungakritiker och anser att “Kungens ståndpunkt bör äga företräde”. Man kan gråta för mindre.

Men för att citera Blandaren, “mitt i vanvettets spöknatt lyser ett snus som övergår allt förnuft”. Som bilden ovan visar så har Republikanska Föreningen, som hittills mest har kunnat liknas vid ett självdött ordenssällskap, faktiskt börjat komma till liv under en ny energisk ordförande och har nu kommit ut med en egen tidskrift. En tidskrift som faktiskt är riktigt bra med toppmodern layout och läsvärda artiklar.

SvD:s Petter Forslund och Lova Olsson skriver om kungens senaste klavertramp: Statsvetare: Olyckligt – men inget regelbrott av kungen

Särskilt gäller det uttalanden om krisen i Grekland och den folkomröstning som premiärministern Giorgos Papandreou flaggade för tidigare veckan.

”Jag förstår inte. Nu har han ju gått ut med att det ska bli omröstning”, säger kungen till DI:s reporter (ett utdrag av intervjun på DI:s sajt hittar du här.)

”Hur lång tid tar det att ordna till en folkomröstning? Någon säger att det är om två månader. Två månader ska hela det ekonomiska systemet i världen – framförallt i Europa – vänta. Det går ju inte.”

Nu kommer det att ta decennier innan Sverige inför demokrati och gör sig av med den självupptagna familjen Bernadotte, som lever helt på statsbidrag, trots att alla barnen för länge sedan är vuxna.

Ett första steg skulle vara att skära av skattemiljonerna till alla utom till kungen själv. Hans barn och hans fru är helt arbetsföra, har inga officiella uppgifter enligt författningen och det finns ingen som helst anledning varför dom inte skulle kunna försörja sig själva. Att Svenska skattebetalare faktiskt står för Madeleines lyxliv i New York är enkelt bortom allt förnuft.

Läs tidskriften och stöd föreningen. Det är hög tid att Sverige demokratiseras.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt, GT: Nyheter, mobil.gp.se – NYHETER

[tags]Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel, Daniel studerar för miljoner[/tags]