Politik

Surfplattor i USA, inte bara läkare och piloter, nu kan inte heller amerikanska fotbollsspelare leva utan iPad!

Min morfar var kristen, vilket gjorde livet till en enda lång börda för honom, om ni ursäktar vitsen.

Problemet var att han hade ett väldigt dåligt minne men samtidigt alltid insisterade på att hitta bibelord för att rättfärdiga alla de lagbrott han hann med i sitt långa liv. Så han bar alltid på en tung gammal Gustav Vasa-bibel han hade “hittat” på ett stadsbiblioteket i Västerås.

Jag hörde en röst sade morfar så vad kunde jag göra?

Bibeln blev slutligen hans fall när han försökte fly från Eklund och Andens speceriaffär på nedre Drottninggatan i Uppsala med en tung skinka en mörk höstkväll i slutet av 1950-talet. Han hann slänga skinkan på Nybron men ramlade sen rakt ner i Fyrisån och drogs ner i djupet av bibeln. In i det sista försökte han fäkta med armarna för att få vattnet att dela sig så att han skulle kunna gå torrskodd över ån “Lyft din stav och räck ut handen över havet och klyv det, så att jag kan gå mitt igenom den här jävla Fyrisån på torr mark vafan klyver sig inte Fyrisån för…..” och sen var han borta för alltid.

Inte bara de kriminella utan de flesta yrkesgrupper har tunga handböcker av olika slag som dom jämt måste slå i. Bara ett par månader efter det att Apple hade släppt sin Ipad så var USA:s läkare klara med att iPadden skulle förändra deras liv. Tro mig, iPadden är oerhört populär bland USA:s läkare. Samma med piloter, som jag har skrivit om här.

NU skriver John Couwels på CNN om hur även USA:s amerikanska fotbollsspelare, ni vet den där bisarra amerikanska sporten som mest liknar rugby, har börjat använda iPad: Tablet computers are a game-changer in professional sports – CNN.com

Tampa, Florida (CNN) — In the halls of the Tampa Bay Buccaneers practice facility, players can be seen carrying iPads everywhere they go. They’re not goofing off or taking a break, it’s part of their weekly football practice. The Bucs are one of two NFL teams, along with the Baltimore Ravens, that have purchased iPads for their players and coaches to use instead of the standard playbook. Baseball and hockey leagues have also taken notice of the advantages of mobile technology. Bucs players no longer need to haul paper-filled binders and stacks of DVDs from practice to home in order to continually prepare for game day. Just before this season, the Bucs moved the team’s playbook , a huge three-ring binder, into a custom app on the tablet. It plays NFL films used to study upcoming opponents, says general manager Mark Dominik.

Så är det inom många yrkesgrupper som instinktivt förstår det som vi andra kanske inte inser lika snabbt. Att iPad och andra surfplattor är en fantastisk ersättning för gamla tjocka luntor.

Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Kultur & Nöje – Senaste,Dagen.se – Stora nyheter, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

Länkar:iPad på Wikipedian, iPad på Wikipedian

[tags] iPad, Kindle, Iconia Tab A100, Motorola Xoom , Android, HP Touchpad, Skärmtangentbord ,iPad i USA, iPad Steve Jobs, Apple iPad, iPad läkare i USA [/tags]