Politik

PocketGems eller utvecklingen av mobila datorspel lockar eliten i Silicon Valley

Klicka på bilden

Den mobila webben har på kort tid förändrat dataspelsmarknaden. Istället att nästan uteslutande bestå av finniga tonåringar med gigantiska datorer och datorskärmar större än de största platteven så består dataspelsmarknaden nu till lika stor del av finniga tonåringar med pyttestmå mobiler och litet större iPaddar som sitter på SL-tåg och spelar Angry Birds och spel från det oerhört framgångsrika San Francisco-företaget Zynga. Electronic Arts, även det ett Silicon Valley-företag, är inte längre lika dominerande bland spelföretagen som tidigare.

Joseph Walker skriver i Wall Street Journal om hur gräddan av IT-eliten nu lockas till den mobila dataspelsmarknaden: For Tech’s Elite, Mobile Gaming Is a Big Play – WSJ.com

In the first three quarters of 2011, venture capital firms have put $1.33 billion into gaming, more than double the $589 million in all of 2010. Pocket Gems itself raised $5 million in late 2010 from venture-capital firm Sequoia Capital and angel investors.

Venture capitalists see a market opportunity. In mobile and tablet games alone, the market reached $898 million in 2010, and is expected to almost double to $1.6 billion by 2015, according to research from Mintel, a U.K. market-intelligence firm. And while the technology sector as a whole is hungry for talent, the gaming sector is even hungrier.

About 20% of gaming companies said they were hiring aggressively in the third quarter of 2011, compared to 14.7% of all technology companies, according to data from Aon Hewitt Co.’s Radford, a human-resources consulting group that focuses on the technology sector.

Dataspelsmarknaden är en plats där Sverige och givetvis också Finland, ligger mycket långt fram. Vad som lockar är det faktum att vi idag har två miljarder uppkopplade människor men inom ett decennium beräknas komma att få det tredubbla, dvs hela sex miljarder uppkopplade människor.

Genom att satsa på att kombinera dataspel med sociala nätverk hoppas dataspelsentreprenörerna kunna locka riskkapital och reklampengar. En mycket bra blandning för alla startupföretag.

Så den som har barn som gillar att spela dataspel bör alltså INTE försöka stoppa dom utan pusha på s mycket som möjligt.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Debatt – Debatt – hem, Debatt – Debatt – hem, Debatt – Debatt – hem

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, PocketGems, Datorspel i Silicon Valley, Dataspel i Silicon Valley[/tags]