Politik

Innovation, crowdsourcing Big Data och sociala medier

När man jobbar med Stordata, på engelska Big Data, så är det första man brukar göra att koppla upp sig mot det gigantiska Twitterflöded och leta efter olika typer av information.

Recca Greenfield skriver i The Atlantic om hur en s.k. hedgefond lyckades förutspå Dow Jones rörelser genom att undersöka olika ord i sitt Twitterflöde:. This Is How a Twitter-Based Hedge Fund Beat the Stock Market – Business – The Atlantic Wire

You might think a 140 character tweet doesn’t have much power, but, as one hedge fund proved, Twitter can help you win the stock market. “Derwent Capital, the hedge fund that is using Twitter sentiment to make its investments, beat the market–and other hedge funds–in its first full month of trading,”

All Twitter’s Lauren Dugan reports. Using an algorithm based on the social media mood that day, the hedge fund predicted the market to make the right trades. Sounds unbelievable that something cluttered with mundane musings and media links could have anything smart to say about the market. But it’s working so far.

The number of emotional words on Twitter could be used to predict daily moves in the Dow Jones Industrial Average. A change in emotions expressed online would be followed between two and six days later by a move in the index, the researchers said, and this information let them predict its movements with 87.6 percent accuracy

Även om Times senaste nummer handlar om många olika slags innovationer som t.ex. Pentagons lilla drönare som ser ut som en kolibri, som återges på omslaget.

Orsaken till att just crowdsourcing, som det tyvärr inte finns något svenskt namn för, är så viktigt är att vi idag har hela två miljarder uppkopplade människor i världen. Men om ett decennium så kommer den siffran enligt allt jag hör här i Silicon Valley att ha vuxit till hela sex miljarder!! Dvs så gott som varenda människa på jorden kommer att vara uppkopplad till nätet.

Och det kommer att leda till ännu en teknologirevolution som kommer att få vad vi ser idag att se oerhört primitivt ut.

intressant i veckans Time Magazine alltså.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, ITavisen.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags] Big Data, Crowdsourcing, Sociala Medier,Innovation och Sociala Medier [/tags]

One thought on “Innovation, crowdsourcing Big Data och sociala medier

Comments are closed.