Politik

San Franciscos Östermalmshallen: shoppa och mingla på Ferry Building Marketplace vid San Franciscobukten

Klicka på bilden.

Till skillnad från de flesta amerikanska städer, och speciellt då Los Angeles, så är San Francisco lätthanterlig och gåvänlig. Man kan gå och då menar jag verkligenpromenera, runt hela stan på en dag och vill man använda kommunala transportmedel så finns både BART, spårvagnar och de välkända kabelvagnarna.

Av alla amerikanska städer är San Francisco den som känns mest Europeisk både till attityder och gatlivet.
Från att ha varit en rätt sömnig stad vid stilla Havskusten är San Francisco idag USA:s IT-stad framför andra, med oräkneliga startupföratag i SoMa-distriktet söder om Market Street, San Franciscos söder.

Ferry Building Marketplace som jag har skrivit om tidigare är ett måste se, inte minst för alla som gillar Östermalmshallen i Stockholm. De har samma atmosfär, samma känsla, och med den storstilade San Franciscobukten som fond.

Sen en långsam promenad i solen norrut utefter Embarcadero-avenyn mot Pir 39 och vidare ut mot Golden Gatebron. Eller uppför kullarna till Coit Tower med utsikt över hela stan.

En gåvänlig stad, en progressiv och tolerant stad. Och nu som sagt det moderna USA:s hopp infr framtiden och dess svar på Detroit och den sönderslagna Rostbältet i Mellanvästern.

Så om ni inte har varit där så strunta i Thailand och New York och res hit istället. Ni behöver inte ens hyra bil.

[tags]Alcatraz, Castro, Dataföretag i San Francisco, Gavin Newsom, Golden Gate, Market Street, Pier 39, San Francisco, San Francisco Bay, SOMA, Turist i San Francisco , Sjölejonen i San Francisco, IT i San Francisco, University of California at San Francisco,Ferry Building Marketplace[/tags]