Politik

IT-miljonär söker fru, reality TV kommer till Silicon Valley

Under många decennier efter Andra Världskriget var USA drömlandet för svenska tjejer i jakt på äldre amerikanska miljonärer.

Det handlade inte bara den groteska Anna Anka och andra Hollywoodfruar, under åren här i USA har jag träffat på såna här tjejer litet då och då, tjejer som kom över som pigor och sen gifte sig rikt.

En läkare jag träffade i Princeton berättade om hur han och andra läkare i slutet på 70-talet brukade åka in till Kennedy-flygplatsen för att kolla svenska flygvärdinnor i jakt på troféhustrur.

Idag finns det fler och speciellt flera mycket unga miljonärer här i Silicon Valley än någon annan stans så idag behöver de svenska tjejer som vill gifta sig med rika amerikanska män inte längre nöja sig med lastgamla stofiler som Paul Anka, de kan gifta sig med jämnåriga.

Och som vi kan se på reality-videon här ovan så går det minst åtta män på varje kvinna här i Silicon Valley.

Alexia Tsotsis skriver på TechCrunch: ‘The Millionaire Matchmaker’ Meets Silicon Valley: WePay CEO Looks For Love On Reality TV

Which is why I give mad props to WePay’s Bill Clerico, for stepping outside our tech nerd echo chamber and heading to Hollywood to find love, as a guest on Patti Stanger’s reality TV show, “The Millionaire Matchmaker.“ Deemed “better looking than Mark Zuckerberg,” Clerico tries out “fishing in a different pond,” telling Stanger, “My life and work are very closely intertwined” — Used that exact quote earlier tonight, no kidding.

Stanger drops some wisdom, namely “Nerds with sex appeal = husband,” which, coupled with Jenny McCarthy’s line (yes she’s in there too), “If they’re not overweight then there’s hope,” pretty much should be your dating philosophy, single ladies. In high school my favorite joke was, “Q: What do you call a nerd in ten years? A: Boss.” Also, Honey.

Det enda problemet är att för att komma in i Silicon Valley så gör pig-plojen inte längre eftersom miljonärerna för det mesta är under 30.

Axplock från den nordiska pressen:

digi.no,digi.no, ITavisen.no, ITavisen.no

[tags]LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, Svenskar i Silicon Valley, Sex i Silicon valley, Reality TV i Silicon Valley [/tags]