Politik

Masspsykos i Sverige skadar miljoner människor och hämmar dessutom det svenska välståndet

Att finns tiotals miljoner psykotiska människor här i USA, speciellt nere i sydstaterna och i mellanvästern, bör inte komma som någon som helst överraskning för de svenskar som har besökt USA. Bokstavstrogna, förnekare av den globala uppvärmningen och av den moderna vetenskapen, mest i form av Darwins Utvecklingslära, vapenextremister, kvinnohatare som vill förbjuda abort, extremkristna som vägrar att låta sina sjuka barn ta medicin, kalla och varma krigare, mm, i all en enda ohederlig oändlighet.

Men masspsykologi är ett intressant fenomen och masspsykoser är långt ifrån enbart begränsade till den nordamerikanska kontinenten.

Ylva Edenhall skriver i Svenska Dagbladet om den psykotiska svenska ålderdiskrimineringen. Trots att alla inser att den hämmar den svenska ekonomiska utvecklingen, så är det svenska samhället helt oförmöget att ändra på den, det kommer aldrig att ske: 50-plussarna ser sin Ã¥lder som ett hinder | Näringsliv | SvD

– När så många som en fjärdedel över 50 diskrimineras på grund av ålder och hela 80 procent ser åldern som ett hinder i karriären, har vi ett enormt slöseri av kompetens på arbetsmarknaden, där ålder väger tyngre än kompetens. Hon pekar på att folk över 50 har gedigen erfarenhet, ofta har stark motivation och stora möjligheter att fokusera på arbetet, eftersom de i allmänhet inte har småbarn därhemma. Var tredje arbetstagare mellan 20 och 30 år anser att äldre försvårar för dem att komma in på arbetsmarknaden då de inte går i pension och lämnar plats åt de yngre. Åsa Edman-Källströmer avfärdar det som en myt, att äldre skulle begränsa unga människors karriärmöjligheter.

Märkligt nog är det amerikanska samhället, eller i varje fall IT-samhället här i Silicon Valley, faktiskt helt utan varje form av ålderdiskriminering.

Jag träffade just en mycket kunnig IT-specialist på en sjukvårdskonferens här i Silicon Valley för inte så länge sen som berättade om sin 40-åriga karriär som IT-specialist inom sjukvården. När jag undrande frågade om hans företag verkligen sysslade med IT för 40 år sen så svarade han att nej, jag är nyanställd, jag började på det här företaget i januari. De ville ha en expert. Och det var ett mycket stort företag och killen flög runt hela landet till olika möten.

Sånt skulle alltså vara helt och totalt omöjligt i Sverige där den här mannen skulle pensioneras och sen sitta framför teven och äta ostbågar, för att citera Lars G.W. Persson.

Det här är alltså rent sjukt och kostar bevisligen Sverige miljardinkomster men ingen kan eller vill ändra på det.

Jag har tidigare skrivit om Jan-Åke Gustavsson som, när han fyllde 67 givetvis måste gå i pension på Karolinska Institutet i Sverige. Självklart att en så gammal människa inte kunde fortsätta forska! Men på University of Houston i Texas var man förunderligt nog så intresserade av Jan-Åke Gustavsson att man gav honom en ny fin tjänst och bra lön!

Så på sin ålders höst stack Jan-Åke Gustavsson till USA för att fortsätta den forskningsgärning han vägrades i Sverige.

T.om. dom som har nått 40 i Sverige har svårt att hitta jobb! Vilket, om vi räknar efter, betyder att svenskar utbildas till dom är omkring 25, sen jobbar till dom är 40, alltså 15 år och sen går i pension eller blir arbetslösa!!!

Jag skrev då att “den svenska åldersdiskrimineringen påminner mycket om all annan diskriminering, antisemitismen, rasismen på sin tid här i USA och Sydafrika, diskriminering mot kvinnor och invandrare osv. Alla vet eller borde veta att den är fel och förnedrande, att den skadar den svenska ekonomin, men alla spelar med utan att knysta, precis som i Tyskland på 1930-talet”.

Orsaken till att det här är så skrämmande är att om svenskar belades med yrkesförbud bara för att dom var judar eller muslimer eller kvinnor så skulle en uppbragt befolkning med all rätt omedelbart reagera. Men den öppna ålderdiskrimineringen i Sverige ger oss pekpinnar till historien. Det var så här det började i Nazityskland och ingen lyfte ett finger för att stoppa det. Det var så det var i de amerikanska sydstaterna fram till 1965 och få människor reagerade.

Ställ frågan till tusen på måfå utvalda välutbildade svenskar och jag är säker på att dom bara skulle rycka på axlarna och fnissa litet besvärat. Det går inte att ändra på.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Mest lästa,
Kvällsposten: Nyheter, Artiklar, News, News, Artiklar, Nyheter

[tags] Ålderdiskriminering i Sverige, Sverige och USA ålderdiskriminering [/tags]

6 thoughts on “Masspsykos i Sverige skadar miljoner människor och hämmar dessutom det svenska välståndet

 1. Peter Andersson

  Den svenska diskrimineringen drabbar dock numera främst män, inom t.ex just sjukvården är det nu så många sköterskor och undersköterskor (läs fyrtiotalister) som går i pension att de som vill stanna kvar på jobbet några år till (i alla fall utanför storstäderna) har jättebra förhandlingsläge. Det utbildas helt enkelt inte tillräckligt många för att fylla på vakanserna.

  Eller, det var inte helt sant, orsak och verkan är kanske lite annorlunda, p.g.a eftersläpande effekter från den socialdemokratiska flumskolan så finns det inte tillräckligt många som kan läsa och skriva tillräckligt bra för att klara antagningskraven på sköterskeutbildningarna. Därav brist. Hemtjänst anställer alla som kan stå upp, andas själva och har erfarenhet av att byta blöjor, ungefär.

  Hetsen mot Juholt (som iofs verkar helt oduglig) är också en del av fenomenet. Kvinnorna inom partiet anser att han skall bort helt enkelt därför att han är man, vem som ersätter spelar ingen roll, bara det blir en kvinna.

  Samma inom Alliansen, nya centerpartiledaren Annie Löfs enda merit är att hon är kvinna, hon har aldrig haft ett riktigt jobb, drivit ett företag eller tagit några examina, men hon kan föra en diskusion om Valerie Solanas SCUM-manifest, vilket för övrigt går som hyllad teater när det rimligtvis borde avfärdas till historiens skräphög tillsammans med Breiviks och Hitlers diton.

  1. Lennart

   Peter: Det är mycket intressant att jämföra den kompetens som svenska ministrar har med den som motsvarande amerikanska ministrar har. Jag tror aldrig att jag har hittat någon amerikansk minister som inte har betydligt högre kompetens än sin motsvarande svenske kollega. Det är egentligen mycket underligt eftersom det ju även finns välutbildade svenskar. Det är bara det att ingen vill bli politiker.

   Sen tar amerikanska regeringen ofta sina ministrar från utanför kongressen, medan svenska ministrar alla verkar vara riksdagsledamöter. Och eftersom riksdagsledamöterna enbart är knapptryckare så blir det som det blir.

 2. Johnny

  Lennart: Inget fel att ta upp problemen med åldersdiskriminering.

  Men att nämna att det finns förnekare av den globala uppvärmningen och av den moderna vetenskapen är väl ändå väl magstarkt. För det första så är teorin inte vetenskapligt bevisad efter många års försök, det finns bara en massa fanatiker som TROR att teorin är sann. Sedan är teorin starkt förknippad med världshistoriens största forskningsbluff, Climate Gate”, har du helt missat detta faktum???

  Under de senaste 500.000 åren har det varit lika varmt som idag vid fem tillfällen, hur är det möjligt när det knappt fanns några Homo Sapiens för 100.000 år sedan och ännu mindre masskonsumtion av fossila bränslen?

  Sedan det här med kristna och bibeltroende. Religiösa människor TROR att Gud existerar. Ateister TROR inte att Gud existerar. Båda TROR och ingen VET. Gud är inget objekt, utan subjektet självt, meditera på den några månader. Är det inte dags att utveckla sig själv från en “beliver” till en “knower”?

 3. gefhjon

  Jo tack känner igen det där. Har jobbat som onsite tekniker i 10 år. Efter 40 så började eländet. Försökte utbilda mig till Oracle DBA på en yrkesutbildning. Av 30 elever så fick 5-6 st praktik. Dessa var under 35. Försöker nu hitta andra banor men samma fenomen går igen. Industrin klagar över att de inte hittar “rätt” personal samtidigt som det går omkring arbetslösa programmerare, nyutexaminerade akademiker, hantverkare mm.

  1. Lennart

   Gefhjon: Det råder en rad missuppfattningar om ålder och IT. Faktum är t.ex. att tvärt emot vad de flesta tror så ligger medelåldern på de som grundar startupföretag här i Silicon Valley på någonstans i 30:-årsåldern med många på över 40 och även 50 som grundar framgångsrika startupföretag.

   En annan som som man tydligen helt bortser från i Sverige är att grundläggande IT-kunskaper som t.ex. kompilatorteknologi eller
   databasteori inte förändras i grunden, så en relationsdatabasexpert från 90-talet kan använda sina kunskaper i så gott som oförändrat skick idag.

   Det samma med en som har lärt sig assembler-programmering, som jag har, kan mycket lätt lära sig de allra senaste datorspråken.

Comments are closed.