Politik

Livet som IT-ingenjör i Silicon Valley: MongoDB på Red Rock Coffee i Mountain View

Livet i Silicon Valley har förändrats i grunden under de senaste tjugo åren, till det bättre bör tilläggas. Idag jobbar de flesta IT-ingenjörer på ett eller annat sätt med öppen kod-produkter.

Öppen Kod-produkter utgör det globaliserade IT-samhällets ryggmärg, och alla som jobbar med samma produkter känner varandra, i alla fall flyktigt.

Mingel är idag en oerhört viktig del av att jobba med öppen kod, och man träffas på sk. Meetups, som jag brukar skriva flitigt om här på bloggen. Men man möts också på kaféer, som idag alla är utrustade med WiFi.

Red Rock Coffee på Castro Street i Mountain View är ett populär mötesplats, så populär att en av dagens populäraste öppen kod-produkter, NoSQL-databasen MongoDB har regelbunden “kontorstid” kaféet för alla som vill komma in med frågor och problem.

MongoDB Office Hours in Mountain View

Have questions about MongoDB? Visit Red Rock Coffee in Mountain View to speak directly with a MongoDB engineer! These open office hours will be held on the first and third Thursdays of the month, 4 to 6pm. Look for a laptop with a MongoDB sticker

Ett smidigt och billigt sätt att hjälpa MongoDB:s alla nya lokala användare att få svar på frågor.

Och ett typiskt exempel på hur Silicon Valley idag fungerar.l

Axplock från den nordiska pressen:

digi.no,
NyTeknik – Senaste nytt, ITavisen.no,SvD – Senaste nytt,News,
ITavisen.no, ITavisen.no

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, Red Rock Coffee[/tags]

One thought on “Livet som IT-ingenjör i Silicon Valley: MongoDB på Red Rock Coffee i Mountain View

Comments are closed.