Politik

Occupy Wall Street, Bambuser, UStream och LiveStream, realtidsvideo intar USA och världsscenen

Klicka på bilden för att komma till Bambuser.

Realtidsvideo har funnits i flera år från svenska Bambuser, amerikanska Ustream, LiveStream och Jistin TV här i San Francisco. Men det har inte riktigt tagit världen med storm förrän nu när Occupy Wall Street har anammat den nya teknologin i ett försök att kringgå de etablerade medierna och nå direkt ut till folket.

Quentin Hardy skriver i New York Times om hur Occupy Wall Street-rörelsen har drivit på utvecklingen av realtidsvideo: Occupy Movement Shows Potential of Live Online Video – NYTimes.com

the huge amount of user-generated live video produced by the Occupy Wall Street movement has delivered what could be a watershed moment for these companies, potentially helping them gain the audience needed to become viable businesses. With cellphones, iPads and video cameras affixed to laptops, Occupy participants showed that almost anyone could broadcast live news online. In addition, they could help build an audience for their video by inviting people to talk about what they were seeing. “It is a very immersive, interactive experience,” Mr. Hunstable said. “Something is changing when a person with a cellphone video camera can command an audience around the world.” Max Haot, the chief executive and a co-founder of Livestream, recalls getting the cold shoulder when he was pursuing investors three years ago. Some of them flatly dismissed the idea of live streaming, he said, telling him online users preferred to watch video on their schedule, not at appointed times.

Jag har själv kört realtidsvideo här på bloggen och trots att min mobil inte har en bra nog kamera så fungerar det för det mesta mycket bra, givetvis beroende hur bra 3G-nätet är där man befinner sig.

Sen ligger de realtidsvideosnuttar man tar vanligtvis kvar på servrarna, så vill man så kan faktiskt man göra sina egna tv-program.

Långt efter det att Occupy Wall Street har gått till historien så kommer rörelsen att bli ihågkommen för den innovation den förde med sig inom kommunikationsteknologin, som ni kan läsa om här WhisperCore och I’m Getting Arrested, IT-utvecklingen i skuggan av Occupy Wall Street-rörelsen, och här IT-revolutionen i skuggan av Occupy Wall Street-rörelsen, nya sociala verktyg utvecklas i allt snabbare takt.

Världens friaste kand har inte varit tolerant mot Occupy Wall Street-rörelsen. Demokratirörelser är något som Obama-regeringen stöder och gärna ser mer av, men endast om de äger rum utomlands.

Realtidsvideo däremot är här för att stanna.

Länkar:Teknikbloggen Techcrunch här i Silicon Valley

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, Nyheter
[tags] Wall Street Protest , Movement Occupy Wall Street , Occupation Wall Street , Occupy New York , Occupy Wall St , Occupy Wall Street , Occupy Wallstreet , Protest Manhattan , Protest New York , Protest Wall Street , Protests Banks , Protests Usa , Protests Wall Street , Radiohead Wall Street , Slideadbigshot , Wall Street Protests , Business News,Bambuser, UStream och LiveStream, realtidsvideo [/tags]