Politik

Matbloggen: Kalifornisk Julmat: gudomlig och näringsrik japansk kabocha och kokt lax.

Foto Det Progressiva USA. 14/12/2011.

Silicon Valley är en matälskares paradis och vi äter och lagar regelbundet kinesisk, japansk och även koreansk mat.

Japansk Kabocha , en slags squash, är en favorit för många. Den inte bara smakar bra, utan är också till bredden fylld av betakaroten, järn, vitamin C, kalium och mindre mängder av kalcium, folsyra, och små mängder av Vitamin B.

Man kan köpa Kabocha, som ursprungligen kommer från Kampuchea och introducerades i Japan av portugisiska sjömän 1541.

Kabocha finns att köpa på de många kinesiska mataffärerna som finns i Silicon Valley, men också, hör och häpna, på helt vanliga mataffärer.

Fråga, kan man köpa kabocha även i Sverige?

På bilden ovan har vi lagat kokt lax, kabocha, cilantro, soja, sesamolja och vitlök.

Mycket gott och vi kommer att ha den här rätten igen på Julafton.

Den som undrar varför det inte finns mer kabocha och lax i pannan bör veta att jag först tog tre bilder med min mobil, och sen började vi äta. Inga av bilderna blev bra, så jag tog min superkamera och tog den här bilden när vi redan hade ätit upp hälften av maten. En läxa för nästa matbinlägg, som kommer snart.

[tags]Kalifornisk mat, California cuisine, Mat i Kalifornien, Julmat, Amerikansk Julmat, Japanese kabocha [/tags]

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, News, Nyheter