Politik

Öppen Kod, Facebook och FRA. Massavlyssning och okunniga socialdemokrater hotar demokratin i Sverige

Moderaterna under Fredrik Reinfeldt kommer att gå till historien för att de införde diabolisk och drakonisk massavlyssning in på bara kroppen på helt okunniga och ovetande svenska medborgare.

Såna totalitära system införs alltid av goda skäl, i alla fall enligt politikerna, men de vidareutvecklas sen i riktningar som dagens politiker inte har en aning om. Så kommer även att ske med FRA:s massavlyssning.

Tragedin är nu att de tekniskt helt okunniga socialdemokraterna har gått med på det här groteska systemet som de inte förstår, inte är intresserade av att förstå och inte är smarta nog att kunna förstå om de ens insåg att de måste förstå det.

Svenska Dagbladet om Regeringen och S Överens om FRA | Inrikes | SvD

Tillsättandet av integritetsskyddskommittén var ett villkor från Socialdemokraterna för att gå med på att Säpo och Rikskriminalpolisen får tillgång till signalspaning. – Vi behöver ta ett nytt, helhetsgrepp på integritetsfrågan. Den rör inte bara förhållande mellan individ och stat utan också i ökande utsträckning mellan individen och privata aktörer, sade Morgan Johansson. Han nämnde IT-företag och försäkringsbolag, vars verksamhet kan hota den personliga integriteten. Exakt vilket det logiska sambandet är mellan de integritetsfrågorna och att Säpo nu får tillgång till signalspaning förblev oklart på pressträffen. – Det är politik, sade Beatrice Ask.

Vad sossarna skulle ha gjort är att kalla in expertis och sen göra det naturliga, att kräva att arkitekturen bakom hela FRA:s avlyssningssystem publiceras öppet för allmänheten så att alla svenskar själva kan avgöra om systemet hotar deras integritet eller inte.

Det finns faktiskt ett prejudikat för ett sånt agerande och det är Facebooks Open Compute Project där man helt sonika har publicerat hela arkitekturen på sina datahallar uppe i datormolnen.

Det är det som är vitsen med öppen kod, att det ger den informerade allmänheten möjlighet att själv avgöra om de vill bli massavlyssnade eller inte.

Ja men skulle inte det hjälpa de människor som Beatrice Ask vill avlyssna? Nej att publicera systemets prestanda och funktionalitet är inte detsamma som att avslöja de resultat man får fram.

Och trots all kritik om hur Facebook använder all den personinformation man samlar in, (en orsak till varför jag inte använder Facebook), så har man alltid publicerat sin mjukvaruarkitektur för hela värden att se och återanvända).

Men Beatrice Ask vet mycket väl att om svenska folket skulle få veta hur FRA-systemet verkligen fungerar så skulle man gå man ur huse för att stoppa det.

Och på tal om Öppen Kod, som jag skrev för ett tag sen så använder FRA med stor säkerhet redan Öppen Kod, som NoSQL-databaser, i sin massavlyssning.

Men Håkan Juholts socialdemokrater vet mindre om IT än de flesta femåringar och vad värre är, de vet inte att de inte vet. Så Moderaterna kan lura dom hur dom vill.

I sanning en penibel situation.

Axplock från den nordiska pressen:
Nyheter – Nyheter,Expressen: Nyheter, Ekot
Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, News, News, ITavisen.no

[tags] Julian Assange , Julian Assange Blog , Julian Assange Diary , Julian Assange Wikileaks , Wikileaks , World News, FRA USA, FRA, FRA NSA, United States Cybercommand, [/tags]

5 thoughts on “Öppen Kod, Facebook och FRA. Massavlyssning och okunniga socialdemokrater hotar demokratin i Sverige

 1. Per A.

  Vi befinner oss nu i det något säregna läget där de riksdagspartier som mest konsekvent driver en liberal linje i de viktigaste frågorna är (mp)(!) och (v)(!!!).

  Den inrikespolitiska utvecklingen i konungariket efter 1990 har onekligen varit något överraskande…

 2. Jarre

  de får väl komma hit då och låsa in mig eller vad de nu gör med folk som vågar ha en åsikt om än bara på nätet!!
  Men jag tänker inte tycka om att de vill övervaka våra steg.

 3. roger

  Problemet är väl att hackers, spioner, brottslingar, terrorister, andra stater och idioter inte tvekar att anamma ny teknik.

  Jansson, ja, jag tycker du är paranoid 🙂
  För egen del får de gärna placera mina åsikter i en databas och sortera hur mycket de vill, fattar inte det farliga i det, vill du utveckla?

  1. Lennart

   Roger: Ja om du gillade DDR så är det så klart att du inget har att frukta. Men det är inte alls som gillar att myndigheterna har en sådan koll på oss. För även om du anser att du har “rent mjöl i påsen” så är det inte säkert att myndigheterna delar din övertygelse.

   Läs Chen Ruoxis http://en.wikipedia.org/wiki/Execution_of_Mayor_Yin The Execution of Mayor Yin för att få litet bakgrund.

 4. Jansson

  Om man vill yttra kritiskt mot Sveriges regering, EU och USA utan att oroa sig för att bli klassad som “potentiell terrorist” måste man ju använda kryptering, fake konton och VPN. Kalla mig paranoid, men jag vill inte finnas i någon databas där mina åsikter granskas så jag kan bli sorterad i något fack.

Comments are closed.