Politik

Vilka är de hetaste IT-jobben i Silicon Valley just nu?

Det finns två sätt att hitta de hetaste IT-jobben i Silicon Valley just nu. Den första är att kolla på det populära kodarkivet GitHubs lista över de kodarkiv med öppen kod-produkter som folk har tittat på mest och där ser vi att Bootstrap, en HTML, CSS och JavaScript verktygslåda för Twitter ligger högst, följd av Node, som jag har skrivit om tidigare, Ruby on Rails, JQuery och HMTL5.

Sen kan vi titta på den populära jobbsajten för IT, Indeed, och där hittar vi följande lista: HTML5, MongoDB, iOS, Android, Mobile app, Puppet, Hadoop, jQuery, PaaS och Social Media.

Puppet för den som inte känner till den produkten är ett konfigurationssystem skrivet i Ruby.

Vad som inte finns med på listorna är lika viktigt som det som finns med. Vi läser ingenting om LAMP-stack, datasäkerhet, datormolnen eller SQL-databaser. Ingenting om Java eller C#. Ingenting om expertis i algoritmer eller optimering. Och kanske mest förbluffande, ingenting om expertis på dataspel. Vilket visar att såna här listor inte alltid är helt tillförlitliga.

Men klart är att HTML5, MongoDB, och Hadoop är mäkta populära. NoSQL-rörelsen har definitivt tagit Silicon Valley med storm, precis som den mobila webben.

Finns det liknande listor för vad som är populärt i Sverige?

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,News

[tags] IT-jobb, Computer jobs, IT jobb Silicon Valley [/tags]