Politik

Drönaren occucopter, den historiska kapprustningen mellan Occupy Wall Street och polisen i USA!

Titta på videon om hur Occupy Wall Street utvecklar sin Occucopter.

Occupy Wall Street-rörelsen befinner sig i en allt intensivare kapprustning med polis och myndigheter här i USA, som i många städer sätter in allt hårdare medel för att stoppa demokratidemonstranterna och förhindra att journalister kan filma de ofta mycket brutala ingripandena.

I vad som håller på att utvecklas till en historisk utveckling så snickrar nu Occupy Wall Street-rörelsen på mängder med hemmagjorda mjuk- och hårdvaruverktyg för att förhindra att polisen isolerar och griper dom utan att pressen kan rapportera om vad som sker mitt i det demokratiska amerikanska samhället.

Samtidigt snickrar amerikanska State Department på verktyg som man vill ge till demokratiaktivister i Iran men som man samtidigt inte vill ska komma Occupy Wall Street-rörelsen till handa. Det är trots allt skillnad på dissidenter och dissidenter, förlåt bråkmakare och terrorister.

Noel Sharkey och Sarah Knuckey skriver på Alternet om hur Occupy Wall Street nu experimenterar med sin egen iPhone-kontrollerade drönare som kan ta realtidsvideo av polisingripanden från luften och som kan kontrolleras av grupper av människor eftersom man räknar med att polisen omedelbart kommer att gripa kontrollören: OWS Fights Back Against Police Surveillance by Launching

Pool is attempting to police-proof the device: “We are trying to get a stable live feed so you can have 50 people controlling it in series. If the cops see you controlling it from a computer they can shut you down, but then control could automatically switch to someone else.” This is clever stuff and it doesn’t stop there. He is also working on a 3G controller so that “you could even control the occucopter in New York from Sheffield in England”. We asked him if he was concerned about police shooting it down. “No,” he said firmly. “They can’t just fire a weapon in the air because it could seriously hurt someone. They would have no excuse because the occucopter is strictly not illegal. Their only recourse would be to make it illegal, but it is only a toy and so they might as well make the press illegal – they have already arrested 30 journalists here.”

Det är tidstypiskt att man på allvar nu spekulerar över att polisen möjligtvis kan komma att skjuta ner såna här drönare. Då tror jag det är betydligt mer troligt att man kommer att låna idéer från Iran och Kina för att bygga avancerade störsystem som det man använde här i San Francisco när man stängde av all mobiltrafik för att förhindra demonstrationer. Precis samma system som redan används i Syrien och Iran.

Den här kapprustning är nu i full gång och pekar mot ett samhälle där alla västregeringar förr eller senare kommer att sätta in teknologi från Syrien, Kina och Iran mot sina egna medborgare, samtidigt som man säger sig vilja hjälpa motståndarens medborgare att vinna frihet.

Säg inte att världen inte är fantastisk!

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,
SvD – Senaste nytt, SvD – Utrikes, Ekot

[tags] Wall Street Protest , Movement Occupy Wall Street , Occupation Wall Street , Occupy New York , Occupy Wall St , Occupy Wall Street , Occupy Wallstreet , Protest Manhattan , Protest New York , Protest Wall Street , Protests Banks , Protests Usa , Protests Wall Street , Radiohead Wall Street , Slideadbigshot , Wall Street Protests , Business News,Occucopter [/tags]