Politik

Khan Academy, CodeAcademy och nu BenchPrep, blir 2012 året när webbaserade kurser slår igenom?

Klicka på Benchprep

Det började med YouTube-baserade Khan Academy här i Silicon Valley och fortsatte med CodeAcademy , där man kan lära sig enkel JavaScript-programmering på webben, en sajt som dock inte verkar utvecklas speciellt snabbt om alls.

Nu kommer BenchPrep som förvandlar vanliga läroböckerböcker från förlag som McGraw Hill till interaktive kurser som man kan köra på webben, eller på sin surfplatta, iPad eller Android.

Josh Constine skriver på TechCrunch om BenchPress: BenchPrep Is Codecademy For Any Subject, High School To Med School | TechCrunch

The startup licenses textbooks from big publishers like McGraw Hill and converts them into interactive web and mobile learning courses. Today, BenchPrep announces its expansion beyond college admission test prep. It will now offer courses to assist with high school, university, law, medicine, professional certifications, army, and more. It’s also releasing a new evaluation tool that determines a student’s weaknesses in a given subject. BenchPrep is the future of the ‘education anywhere’ movement. The diagnostic tool and additional courses should help the 7-month old BenchPrep build on its existing base of 200,000 users, 7,000 of which are paying customers. Originally known as Watermelon Express, the company is backed by over a million dollars in funding from Lightbank. In May 201

Speciellti Pad-vinkeln tror jag kommer att göra BenchPrep till en stor framgång,
även om priset för vare kurs ligger på minst $99. Ett bra exempel på hur helt revolutionerande e-böcker är fick jag när jag plötsligt kunde ladda ner hela SAOL på min mobil. Den är inte speciellt stor i pappersversionen men den väger trots det en del och jag skulle aldrig ta med den på resa eller ut i pappersformat. NU bara ligger den i min mobil och väger ingenting.

Om hundratals miljoner människor får tillgång till webbaserad undervisning, mycket av den gratis, kommer inte det att leda till en kunskapsrevolution världen över?

Axplock från den nordiska pressen:

Debatt – Debatt – hem,Debatt – Debatt – hem

[tags] BenchPrep, CodeAcademy, KhanAcademy, Webbinlärning, Web learning , Att lära på webben, Skolböcker på webben[/tags]

4 thoughts on “Khan Academy, CodeAcademy och nu BenchPrep, blir 2012 året när webbaserade kurser slår igenom?

Comments are closed.