Politik

CES i Las Vegas, surfplattor, Ultrabooks och de senaste elektroniska prylarna

Klicka på bilden.

Consumer Electronics Show, den stora elektronikmässan i Las Vegas, går av stapeln i veckan och i år handlar det främst om surfplattor och ultrabooks, i alla fall är det dom som jag själv är mest intresserad av för eget bruk.

Jag kommer själv att vara i Las Vegas för en gigantisk IT-mässa i slutet på februari, men det är alltså inte CES.

A hot time in the old time tonight på CES Las Vegas.


I dagens högeffektiva IT-samhälle gäller det att hänga med och då är de rätta verktygen oumbärliga. Själv är jag på jakt efter en lätt bärbar dator med en skärmstorlek på 17 tum eller mer, minst 12 GB minne, ett totalt diskutrymme på 1 TB och en SSD-disk soim betyder att jag kan starta datorn på sekunden.

Har bett min äldste son om hjälp med förslag. Orsaken till allt minnet är att jag är oerhört imponerad av hur lätt och smidigt och inte minst supersnabbt det är att köra två virtuella avbildningar samtidigt på min hemmadator med Windows 7. Ubuntu i Virtual Box och en annan avbildning i VMWare.

Samtidigt är det viktigt att inte behöva vänta på att datorn startar, som man behöver göra med de gamla SATA-diskarna. En SSD-disk är därför vad man måste ha idag. Men dom är mindre och betydligt dyrare, så det får bli två diskar.

Om någon har något tips så säg gärna till. Jag vill helst hålla mig till Windows och Ubuntu, mest för att jag inte är expert på Apples produkter. Det är givetvis inget som helst fel på dom.

Vad surfplattor beträffar så vill jag gärna se vilka nya plattor dom kommer att visa upp på CES. Googles Eric Schmidt har sagt att Google kommer att lansera sin egen surfplatta kring mitten av året, men det är antagligen ett sätt att få såna som jag att vänta med att köpa en konkurrerande platta.

Vi får se. I alla fall, jag kommer att köpa en surfplatta och snabb bärbar dator, kanske en Ultrabook, även om dom är mindre.

Vi får se var dom visar upp på CES i veckan.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,SvD – Senaste nytt

[tags]Ultrabook, iPad, Surfplattor, Datorer, CES Las Vegas [/tags]