Politik

Vad skulle Jesus säga? Kristdemokraternas bisarra kamp mot Sveriges transexuella

Tyska Kim Petras sjunger Feel It

D et finns något djupt psykologiskt som får kristna människor i USA, och som det nu verkar, även i Sverige, att få fnatt så snart något handlar om sex och mänsklig samlevnad.

Som nu när KD blandar sig i en fråga som de rimligtvis inte har det minsta med att göra, nämligen om den lilla gruppen svenska transgender-människor, eller “transexuella” som man envisas med att felaktigt kalla dom i Sverige, ska tvingas undergå sterilisering för att gå byta kön.

Medicinen och speciellt då hormonbehandlingen och plastkirurgin går framåt med stormsteg och idag är det fullt möjligt att ge de människor som behöver det, möjlighet att leva i det motsatta könet från allt yngre år. Det blir t.ex. allt vanligare att föräldrar till TS-barn låter dom leva i det kön de själva vill från unga år, ta bromsmediciner före tonåren och sen ha sen s.k. könsbytesoperation mellan 16 och 18 års ålder. Som tyska Kim Petras i videon ovan.

Att dessa människor både kan vilja leva i det motsatta könet och samtidigt inte avstå från att ha barn är något som uppenbarligen retar upp Sveriges Kristdemokrater till ursinne.

Kristdemokraten Lennart Sacredeus i SvD går till angrepp mot de transsexuellas rätt till att bestämma över sin egne kropp i Svenska Dagbladet: Ett halvt könsbyte öppnar för ett tredje kön | SvD

Om en kvinna, genuint och i grunden och under längre tid, upplever att hon är född till fel kön och inte kan uthärda att leva i vad hon ser som fel kropp, öppnas med andra ord möjlighet till könsbyte till att bli man. En man har inte livmoder och kan inte föda barn. Därför ingår, fullt naturligt, sterilisering för de kvinnor som verkligen vill bli man. För det är ju en man, inte en kvinna, de vill leva som. Det kan väl inte vara så att könsbyte ska beviljas för en kvinna, som säger sig inte kunna förbli i sitt kön utan måste förvandlas biologiskt till en man, men som samtidigt begär kvarstå som kvinna genom att behålla sin livmoder för att kunna föda barn? Vill hon då, genuint, bli en man? Behövs då ett könsbyte?

Jag skulle råda Lennart Sacredeus och KD att sluta våndas över den här frågan som ni inte har det minsta med att göra och helt sonika låta de människor som angås av det här fatta sina egna beslut. Det är dom fullt kapabla att göra och det är deras liv det gäller, inte era.

De här människorna tillhör en liten, utsatt minoritet som har svårt nog utan att också får er på halsen.

Faktum är att just TS och HBT-människor i allmänhet emottas med öppna armar av de toleranta IT-företagen här i Silicon Valley som inser att dom på grund av sin bakgrund har unika insikter och infallsvinklar som behövs i dagens globaliserade IT och kunskapsindustri.

Och ja, trots allt vad KD må anse så behövs dom även i Sverige. Så sluta ge er på de allra svagaste i samhället och försök vara litet toleranta, för en gångs skull.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt

[tags] KD och könsbyte, Transsexuella, Transgender, Svenska Transsexuella , Swedish Transsexuals, Swedish Transgender, Swedish sex change, Swedish gender reassignment[/tags]

5 thoughts on “Vad skulle Jesus säga? Kristdemokraternas bisarra kamp mot Sveriges transexuella

 1. roger

  Finns alltid ytterlighetspartier med konstiga ideer,t.ex. Kd, V, SD…
  För demokratin är det trots allt bra att det finns dem som tänker annorlunda, även om det mesta som bubblar ur dem är ren skit.

  Regeringen kommer köra över Kd, de tänker bara vänta in det att Hägglund kört över Odell.

 2. Per A.

  Den där lagstiftninge är en gammal obehaglig kvarleva av tidsandan då vi hade ett statligt institut för rasbiolgi, och jag önskar att regeringen hade ryggrad nog att köra över KD en gpng för alla i frågan.

  Dessutom så borde kanske KD, med sina få sketna procent av väljarunderlaget, vara lite försiktiga i att utpeka nadra grupper som ‘konstiga’.

  1. Lennart

   Per: Bra koppling! Jag har faktiskt läst Eva F Dahlgrens utmärkta bok Farfar var Rasbiolog, som till stor del utspelades i min egen hemstad Uppsala.

 3. Anne Uhrgård

  Vi transpersoner är ju faktiskt också självständiga och medvetna människor som lever i och upplever den här världen – precis som alla andra! Vi är väl inte dummare än att vi fattar vad Kristdemokraterna och några andra håller på med, att leka överförmyndare och peka finger åt de som hör till de mer annorlundare.
  Vi är (svordom) också vanliga människor, vi är akademiker och vi är arbetare, vi är skåningar, norrlänningar och vi är stockholmare, som alla andra!
  Vi vet vad vi vill med våra liv. Vi är inte korkade människor som behöver andras självpåtagna överförmynderi för att veta hur vi ska leva.

  Varför skulle transpersoner inte ha samma rätt som alla andra att bilda familj, på det sätt som passar oss?
  Vem är det som ska komma att säga till oss att: “Skaffa inga barn! För deras egen skull, för de kommer att skämmas för er, de kommer att bli utfrusna och mobbade i skolan. Av oss och av våra barn, för vi är de som är normala, vi är de som har rätt att finnas och att döma er, men inte ni. För vi tycker ni verkar läskiga och annorlunda…”

  Och om någon ledande kristdemokrat skulle komma och påstå att det är inte så de menar, så är det bara bortförklaringar.

  Det finns ingen som har valt sina föräldrar. Alla som skaffar barn gör det för sin egen skull, inte för barnens. Fram tills barnets liv kan fortgå av sig självt, sedan är barnen alltid sina egna och har rätten till sina egna liv.
  Vi är alla barn, vi som lever har alla rätten till våra liv, att forma det och att leva det som vi önskar.

  Och det gäller mej lika väl som för Mats Odell, Göran Hägglund och David Eberhard. Och Eberhard kan ju för övrigt bara knäppa igen, vad skulle han sagt om han/hon hade varit transgender?

  Ingen, vare sig föräldrar eller kristdemokrater har rätt att tvinga oss eller några andra till något oönskat ingrepp, fysiskt eller psykiskt.
  Och kom inte och säg att “tvångssterilisering” skulle vara till, vare sig vårt eller samhällets bästa.
  Åtminstone inte utan att faktiskt erkänna vad det i så fall är, ett medvetet övergrepp som några krävde för att lindra sin egen rädsla för det annorlunda.

  1. Lennart

   Anne: Tack för en bra kommentar, kunde inte hålla med mer. Intressant nog saknas helt den här förmyndarmentaliteten här i USA, där man överlåter åt transpersonerna att leva sina egna liv. Och som sagt, dom är mycket uppskattade inom IT-industrin här i Silicon Valley.

Comments are closed.