Politik

Måste ses för alla utlandssvenskar, Benny Anderssons orkester i sommarsverige på SVT!

Benny Andersons Orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg på dansbandsturné genom sommarsverige, kan man tänka sig något mer ursvenskt?

Det drar i hjärtsträngarna, sån gemenskap har jag själv aldrig upplevt och kommer heller säkert aldrig att uppleva. Men så är det i livet ibland, man kan inte få allting.

Titta på hela del 1 här

Det är fantastiskt att höra musiken, se publiken och uppleva en liten del av sommarsverige så här långt bortifrån. Men skynda på att titta för SVT brukar inte låta de här programmen ligga kvar mer än några veckor!

Något som förvånar mig är att Benny Andersson som ju slog igenom internationellt redan med ABBA, nu har valt att bo kvar i Sverige och skriva svenska låtar istället för att flytta till New York eller Hollywood med dess låga skattesatser.

Och inte bara det, att han sen reser tunt i folkparkerna och turnerar. Tydligen betyder det svenska och den svenska gemenskapen även väldigt mycket för honom.

Har själv aldrig lärt mig dansa, mina föräldrar gjorde inte det och det blev aldrig av. Det kan man ju göra i vilken ålder som helst, och det vore nästan värt att göra om man en gång i livet kunde dansa till Benny Anderssons orkester i den svenska sommarkvällen.

Titta på del 2 här.

Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Kultur & Nöje – Senaste,DN.se – Kultur & Nöje – Senaste, SvD – Senaste nytt

[tags] Benny Anderssons Orkester, Helen Sjöholm, BAO, Tommy Körberg , SVT, Svensk Dansmusik, Swedish dance music[/tags]

3 thoughts on “Måste ses för alla utlandssvenskar, Benny Anderssons orkester i sommarsverige på SVT!

 1. Christer W

  Så konstigt är det inte, det är rätt många artister som bor kvar här och jobbar i us och annorstädes. Lustigt nog bara någon mil från mig bor några av Hollywoods större infödda stjärnor så ofta de kan vara här. Att de har en snabb internetuppkoppling trots att de bor i sina hus på här vischan väger nog tungt.
  Ta en som Max von Sydow, han bor i Frankrike och jobbar i USA, själv har jag en släkting som jobbar också i us (carlifornia) och bor där och även här för ha närhet till sina gamla föräldrar.

 2. Christer W

  Ja du Lennart, du får väl planera in ditt nästa sommarbesök i Sverige efter BAO,s turnélista. De turnerar inte längre än två sommarveckor, så att de har roligt hela tiden och inte blir turnétrötta.
  Angående bo kvar, både Benny och Björn är socialt och politiskt engagerade i det svenska samhället.

  1. Lennart

   Christer: OK, bra att veta. Men i så fall måste jag lära mig dansa först och det kommer säkert att ta flera månader. 🙂

   Men medge att det på ett visst sätt är litet underligt att två så rika och inte minst framgångsrika män stannat och engagerat sig i Sverige. Dom hade ju lätt kunnat flytta till Los Angeles eller New York och levt loppan med alla kändisarna där. Men det gjorde dom alltså inte och det är något jag inte reflekterade över tidigare.

Comments are closed.