Politik

Sara Lacys nya teknikblogg PandoDaily förnyar bland bloggarna om Silicon Valleys startupscen

är AOLs VD Tim Armstrong köpte Michael Arringtsons fräcka teknikblogg TechCrunch i september 2010 och sen installerade Huffington Posts hårdhudade Arianna Huffington som chef så betydde det slutet för TechCrunch. Avhoppen började med Arrington och fortsatte med i stort sätt hela stallet av bloggare som Arrington hade knutit till sig och sin blogg.

Nu har en av avhopparna, Sarah Lacy startar sin egen blogg, Pando Daily med stöd från Arrington och flera andra investerare, en blogg som kommer att bli en hård konkurrent för Arianna Huffington och TechCrunch.

Klicka på Sarah Lacys Pando Daily.

Sarah Lacy är bra, hon har bl.a. skrivit två böcker om startupkulturen här i Silicon Valley och hon är helt klart ute efter revansch mot Arianna Huffington.

Hon har redan fått ett antal investerare för sin nya blogg som kommer att fokusera på startupkulturen men också jobba med evenemang av olika slag.

Jag gissar starkt att hennes slutgiltiga mål är att bygga upp en s.k. accelerator, dvs ett företag som hjälper startupföretag skaffa riskkapital och snabbt ta sig ut på webben. Det finns pengar i det och bloggen är ett bra sätt för henne att skaffa sig kontakter bland startupföretagen.

Den enda andra IT-bloggen som är riktigt bra är Om Mailks GigaOm

Sarah Lacy är definitivt en dam att hålla ögonen på.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Debatt – Debatt – hem, Debatt – Debatt – hem, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, Expressen: Nyheter

[tags]TechCrunch, PandoDaily, Sarah Lacy, Silicon Valley, Giga Om, Bloggar i Silicon Valley, Silicon Valley blogs [/tags]