Politik

Staying Alive, brutalmingel, IT och miljarddrömmar, mitt liv bland startup-kidsen i Silicon Valley

Jag har bott här i Silicon Valley i 25 år nu och har aldrig någonsin varit med en sån explosiv utveckling på IT-området som idag. Idag har Silicon Valley växt samman med San Francisco som på egen hand är en av värdens största IT-städer. Web 2.0, datormolnen, det mobila Internet, den sociala webben, allt verkar ske just här och det är svårt att riktigt förklara hur uppskruvad stämningen och förväntningarna är.

Själv tillbringar jag kvällarna på s.k. Meetups som jag har skrivit om här på bloggen. Igår kväll var jag t.ex. en av 300 IT-ingenjörer på Silicon Valley Cloud Computing GroupBay Area Hadoop Users Group, och jag igår tvingades jag ge återbud till två Meetups som jag vanligtvis går på för att dom föll på samma tid som datormolngruppens möte.

Evelyn M Rusli och Ben Protess skriver i New York Times om hur hur Wall Street-kapitalet nu har börjat jaga entreprenörerna här i Silicon Valkley:Wall Street Jostles to Help Silicon Valley Manage Newfound Wealth – NYTimes.com

Wall Street, as always, is going where the money is — and right now that is Silicon Valley. The latest Internet boom means there are more newly minted millionaires, and even billionaires, than at any time since the technology bubble a decade ago. Many are brilliant young entrepreneurs and computer engineers. But for all their knowledge, the technology executives, many of whom are fresh out of college, are relatively clueless when it comes to estate planning. “Betting the ranch on building a widget for the Facebook platform is very different than managing a long-term nest egg,” said Jay Backstrand, a vice president at JPMorgan Chase’s private bank.

Det är jättekul och fantastiskt spännande. All utveckling idag sker med öppen kod och i datormolnen. Alla verkar ha en iPad och Macbook Air och jag har skrivit om hur Facebook gör all sin programutveckling med öppen kod och jag står själv på väntelistan till deras Meetup.

Silicon Valley och San Francisco har tagit över från bilindustrin och andra traditionella industrier och är idag USA:s ekonomiska drivmotor. Kommer att skrive mer om det här framöver, måste kila till nästa Meetup nu.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Utrikes

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, Meetup[/tags]