Politik

Hur pekmobiler och surfplattor förändrar sjuksköterskornas vardag i USA

Vi väntar fortfarande på våra surfplattor.

USA:s läkare är absolut helgalna i iPad, alla vill ha den och alla se omedelbart hur mycket enklare det är för en läkare att ha med sig en surfplatta på ronderna istället för att behöva använda stationära datorer, eller ännu värre, papper och penna.

Men som Richard Perez-Pena skriver i New York Times så är sköterskorna precis lika intresserade av hur dom kan använda den senaste mobila teknologin för att få tillgång till patientdata när dom arbetar med patienten: A Nurse Need Never Forget – NYTimes.com

Five years ago, most American hospital wards still did not have electronic patient records, or Internet connections. Now, many provide that access with computers not just at a central nurse’s station but also at the patient’s bedside.

The latest transition is to smartphones and tablet computers, which have become mandatory at some nursing schools. We have a certain set of apps that we want nursing students to have on their handheld devices , a book of lab tests, a database of drugs, even nursing textbooks, says Helen R. Connors, executive director of the Kansas University Center for Health Informatics.

Visiting alumni, she says, are shocked to see students not carrying physical textbooks to class.

Det här är en mycket viktig utveckling inom den amerikanska sjukvården som nu äntligen håller på att moderniseras.

Det är lätt att avfärda surfplattor som något som bara kidsen bryr sig om, men faktum är att det är hos läkare, sköterskor och andra yrkesgrupper som man finner de största entusiasterna för den nya teknologin.

Och just i veckan har Julie Bosman skrivit i New York Times om hur försäljningen av surfplattor och läsplattor har slagit alla rekord : Tablet and E-Reader Sales Soar – NYTimes.com

Vilket visar att det hör faktiskt är något viktigt.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Debatt – Debatt – hem, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Startsidan

Länkar:US. Department of Health and Human Services, California Department of Public Health, California Department of Healthcare Services, Patient Protection and Affordable Care Act

[tags] Health Care Bill, Sjukvård i USA, Sjukförsäkring i USA, Amerikanska sjukhus, Sjukhus i USA, Mayo Clinic,Massachusetts General Hospital, Johns Hopkins Hospital,Kaiser Permanente, Cleveland Clinic, Stanford Bio-X, Stanford, Hospital, Health 2.0,Patient Protection and Affordable Care Act, Quantified Self, Keas,Sjuksköterskor i USA [/tags]