Politik

Kvällspromenad i sommarvärmen i Varian Park i Cupertino i Silicon Valley

Sommarkväll i Varian Park i Cupertino i Silicon Valley. 6/2/2012.
Een kvällspromenad i Cupertino i början på februari i 15 graders värme.

Det här är inte vår, det är full sommar, även om bara äppel och körsbärsträden än så länge har slagit ut,

Jag går klädd i tunn T-shirt och njuter av den plötsliga värmen medan kvällstidningen långsamt sänker sig och parklyktorna tänds i de lilla Varian-parken i Cupertino.

På väg hit har jag passerat ett antal Apple-kontor på Bubb Road och bl.a. på två meters håll tittat rakt in i ett välfyllt gruppmöte med ett dussintal deltagare kl 18:20 på kvällen. Där jobbar man sent precis som på Google och Facebook.

Men kvällen är gudomlig, ljudet från alla bilarna lägger sig långsamt och jag strövar igenom idylliska men dåligt belysta smågator där man kan titta in i lyxvillor och gamla små envånings-bungalows från fyrtiotalet huller om buller. Här låg en gång ett av USA:s bördigaste fruktodlingar, och småhusen är en snabbt försvinnande kvarleva från den tiden.

Men idag är ägs villorna av IT-ingenjörer från när och fjärran, lika ofta från Indien, Kina, Israel, eller Ryssland som New York eller Texas.

Det här området i Cupertino har fortfarande en viss personlighet med udda trävillor, små dammiga verkstäder och dolda gränder och är inte riktigt lika tråkigt och ensidigt som Sunnyvale mot öster.

Jag fortsätter min promenad medan natten långsamt smyger sig in över villorna och träden och de ständigt närvarande flygplanen på väg in mot San Jose och San Francoiscoflygplatsen lyser upp den nästan tropiska natthimlen som eldflugor.

Men vart jag än går så är jag i det närmaste ensam. En del förbipasserande bilar på väg hem, men inga barn som spelar boll, inga grannar som står och pratar, inga som är ute med hunden, jo utom en. Det lyser från fönstren, man anar folk inne i villorna, men det finns inget som helst gatuliv.

En ögonblicksbild från Silicon Valley.

Länkar och källor
Tre IT-bloggar i Silicon Valley Teknikbloggen Techcrunch här i Silicon Valley Sarah Lacys Pando Daily Om Maliks Gigaom

[tags] Varian Park, Cupertino,LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft[/tags]

5 thoughts on “Kvällspromenad i sommarvärmen i Varian Park i Cupertino i Silicon Valley

 1. Johnny

  Lennart: Jag har förstått det, samma visa varje år, men hämnden är ljuv. Ser fram mot juli och augusti när sommarhettan och skogsbränderna börjar där borta, 🙂

  1. Lennart

   Johnny: Precis, det skulle jag i alla fall göra om våra roller vore ombytta. 🙂

   En sann historia: en tidning i Florida med en läsekrets som mest bestod av nedflyttade pensionärer frå Mellanvästern fick en ny redaktör som ville förnya tidningen och som därför drog in väderleksrapporten från Mellanvästern som tog upp en hel sida i tidningen. Han blev nedringd av upprörda läsare. Förstår du inte, sa dom, att vi vill se hur jäkligt vädret är hos våra vänner där hemma i Mellanvästern medan vi sitter här och njuter i solen

 2. Johnny

  Du får lägga ner det där vår och sommar i Kalifornien snacket. Här är det snö, is, mörkt och kallt som fan.

Comments are closed.