Politik

På Microsoft i Silicon Valley för Meetup om Big Data och Datormolnen

Foto Det Progressiva USA. 16/2/2012. Microsofts Saptak Sen, Senior Product Manager för Big Data talar om Microsofts strategi för Big Data, datormolnen och öppen kod. (Ja som alla andra så jobbar Microsoft idag med Öppen Kod).

Allteftersom IT-industrin här i Silicon Valley utvecklas i allt snabbare takt så blir också livet alltmer hektiskt.

Ett par kvällar i veckan nu så befinner jag mig på s.k. Meetups på företag som Google, Yahoo eller Microsoft´, eller på stora advokatfirmor som Pillsbury LLC i Palo Alto som är stöttepelare i IT-industrin och globaliseringen.

Det är som att vara tillbaks på universitetet med toppenlärare som alla är VD:n eller tekniska experter på Silicon Valleys ledande företag eller den öppna kod-rörelser och som lär ut och åskådliggör det allra senaste inom Silicon Valleys IT-industri. Fantastiska föredrag om den allra allra senaste IT-teknologin, mycket intressanta och ibland hetsiga diskussioner efteråt, bra mingel med programmerare och entreprenörer och även mat och dryck.

Jag ska redogöra för de båda föredragen i morgon.

Det är kanske inte så välkänt att Microsoft faktiskt har ett rätt stort s.k. campus i Mountain View här i Silicon Valley.

Sen på söndag bär det av till Las Vegas för den stora HIMSS-konferensen om IT inom sjukvården, världens största med någonstans kring 30 000 deltagare, med ännu mer mingel.

Blir där hela veckan, men hoppas kunna blogga, både om IT inom sjukvården från konferensen och givetvis om IT och politik från Silicon Valley mer eller mindre som vanligt under veckan.

En sak att påminna om är att jag också har börjat använda Twitter rätt flitigt. Mitt Twitterflöde ser ni längst ut till höger på bloggen.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Mest lästa,

[tags]Microsoft, Big Data, Meetups [/tags]

2 thoughts on “På Microsoft i Silicon Valley för Meetup om Big Data och Datormolnen

 1. Johnny Höger

  Lennart: “Ett par kvällar i veckan nu så befinner jag mig på s.k. Meetups på företag som Google, Yahoo eller Microsoft´, eller på stora advokatfirmor som Pillsbury LLC i Palo Alto.”

  Det måste ju ta mycket tid från många människor att resa, besöka, närvara, samla in information från tekniska seminarier runt om i dalen, tänker jag. Det kanske finns utrymme för en “High Tech Info Service” som bevakar och videofilmar alla tekniska föredrag samt samlar in teknisk information och lägger ut det på en blogg och skickar ett e-mail till ett 10-20 tal kunder som betalar $10.000 per månad som slipper skicka 100-tals medarbetare runt dalen på arbetstid, de som är intresserade kan se föredraget när de vill och var de vill och läsa all teknisk information i lugn och ro. Tänker också på alla utländska företag som har svårare att övervaka vad som händer i dalen skulle säkert ha ännu större nytta av en sådan service. Well, bara en kapitalistisk tanke av mig.

  1. Lennart

   Johnny: Visst tar det tid, och uppemot 50% av alla Meetupgrupper filmar också föredragen och lägger ut dom på nätet. Men även dom som gör det filmar inte alla sidodiskussioner som äger rum. Så eftersom jag bor centralt så är det lätt för mig att pipa över på kvällen och mingla och lyssna.

   Sen är det här också rätt nytt. Så här aktivt var det inte för två år sen te.x. Nu har Meetupgrupper tusentals medlemmar och håller på att börja hota traditionella mässor.

Comments are closed.