Politik

Hur reser man med mobilen, hänger du med i det mobila samhället?

Foto Det Progressiva USA. Las Vegas, 19/2/2012.

På plats i Las Vegas upptäcker jag som vanligt hur stor steget är från det mobila samhälle jag tror mig tillhöra till den rätt prosaiska verkligheten.

Jag har med mig min Android-mobil, givetvis, men också min supertunga Lenovo “bärbara” dator, en W500 som jag antar att svenska jägarförband kan springa i terrängen med i dagar utan att ens flämta. Men inte jag.

OK, första problemet. Sjukvårdsmässan jag ska på, HIMSS har en massa föredrag om det senaste inom IT inom sjukvården som jag gärna vill gå på. Och dom har sin egen kalender, almanacka, där jag bara kan trycka på ett föredrag och vips ligger det i min HIMSS-kalender.

Men jag varvat ned evenemang ska jag också flyga, boka hotell, och gå på evenemang utanför själva konferensen, och det går inte att lägga in i HIMSS_kalendern, och heller inte att importera till den kalander jag använder annars, nämligen min Google Calendar.

Så jag blir tvingad att kopiera över hela sk-iten till Google calendar, om ni ursäktar den tekniska termen. Och Google calendar kommer i två versioner. Som mobil-app och som webbaserad app. Jag kan inte få mobilappen att uppdatera och tvingas därför använda den webbaserade appen, vilket givetvis drar på batteriet som bara den.

Andra Problemet, som alltid, mitt batteri, Det räcker fyra timmar max om jag använder mobilen. Dom som har iPhones verkar aldrig behöva tanka om sitt batteri. Så hur gör man om man befinner sig på resande fot, kan man verkligen klara sig med en mobil med bara ett batteri, eller behöver man kanske ha ett helt litet paket batterier i fickan?

Tredje problem: Ville gärna uppdatera mitt Twitterflöde och min familj samtidigt, och kanske också Facebook, dvs bara skicka korta statusmeddelanden till Twitter plus SMS till min distributionslista samtidigt. Finns det någon tjänst där man kan sätta upp en distributionslista och sen välja meddelandetyp. Som epost till somliga, SMS till andra och direkta Twitter-meddelanden till andra?

På den skakande bussen in till mitt hotell, Treasure Island, med en chaufför som mumlade namnen på hotellen vi närmade oss fick jag fråga mina medpassagerare var vi befann oss. Borde givetvis ha använt mobilen, som skulle ha visat mig på pricken var jag befann mig.

Men att knappa in det på en skakande buss tar ett tag, i alla fall för mig.

Sen när jag befinner mig inomhus på Meetups med min mobil så märker jag alltid hur snubbarna med sina iPhone sitter och knappar som bara den medan jag inte ens kan få kontakt med mitt 3G-nät.

Nu reser jag inte så mycket som jag brukade för några år sen, men dom som gör det och som jag frågar säger alla att dom använder Macbook Air, just för att den är så lätt, plus en iPad plus en IPhone och sen behöver dom inget annat.

Av allt klagande ovan är väl batterifrågan den viktigaste, tätt följd av hur man bäst kollar precis var man befinner sig och ändrade flygtider, följd av hur man kontaktar några dussin olika personer som alla kanske inte kan nås på samma sätt.

Tips åsikter?

Axplock från den nordiska pressen:

Computer Sweden 20 senaste nyhet
[tags] iPhone, iPad, Macbook air, Las Vegas, Mobiler på resan[/tags]

4 thoughts on “Hur reser man med mobilen, hänger du med i det mobila samhället?

 1. Erik Ferrari

  Jag reser också bara med MBA, iPad och iPhone. Brukar också ta med en Airport Express för att kunna skapa ett eget trådlöst på hotelrummet så att alla enheterna kan köra på den fasta internetlinan (om det finns). Hotellens trådlösa nät brukar fungera dåligt och oftast kan man inte dela ett abb för alla prylar man har.

  Batterier. Jo, det blir problem ibland men då är det bara att plugga in telefonen i Macens USB och stödladda lite.

  För hantering resor använder jag Tripit (http://www.tripit.com/) som funkar kanon (dessutom gratis). Alla itineraries skickar man till Tripit som digitaliserar det hela med den äran och sen så synkas detta tillbaka till din telefon. All reseinfo har jag därmed i appen offline. Numera har jag bara print-outs av biljetter i reserv i väskan. Oftast visar jag bara upp min telefon när jag ska checka in på flyg eller hotell. Betalversionen håller dessutom koll på förseningar av flyg mm.

 2. Bossebus

  Det gläder mig att du plötsligt börjat “se svarta och kanske vita fläckar” i den annars så rosafärgade IT-världen!

  En får gratulera!

  ;-D

Comments are closed.