Politik

Är framtiden äntligen här? Google Goggles och förstärkt verklighet

Den gamla mobil-baserade Google Goggles. Den nya, glasögonbaserade Google Goggles kommer att ha liknande funktion och kommer antagligen om några månader.

Tanken om att kunna projicera information i glasögon är en sån där gammal science fiction-ide som har funnits i decennier, men bara i böcker. Ingen har riktigt trott att det skulle vara möjligt, men som Nick Bilton skriver i New York Times så verkar det som om Google faktiskt är på väg att göra drömmen verklighet, och så snart som om några månader: Google Glasses Will Be Powered by Android – NYTimes.com

later this year, Google is expected to start selling eyeglasses that will project information, entertainment and, this being a Google product, advertisements onto the lenses. .. The glasses will use the same Android software that powers Android smartphones and tablets. Like smartphones and tablets, the glasses will be equipped with GPS and motion sensors. They will also contain a camera and audio inputs and outputs. Several people who have seen the glasses, … said that the location information was a major feature of the glasses. Through the built-in camera on the glasses, Google will be able to stream images to its rack computers and return augmented reality information to the person wearing them. For instance, a person looking at a landmark could see detailed historical information and comments about it left by friends. If facial recognition software becomes accurate enough, the glasses could remind a wearer of when and how he met the vaguely familiar person standing in front of him at a party. They might also be used for virtual reality games that use the real world as the playground.

Om de här glasögonen verkligen fungerar och om det inte bara blir pannkaka av hela iden och skulle det plötsligt göra Google herre på täppan i kampen mot Facebook och Apple.

Det skulle också göra förstärkt verklighet verklighet, om ni förstår vad jag säger. Förstärkt Verklighet , som redan finns i pekmobilerna, är en sån där teknologi som aldrig gick från löfte till verklighet, men som nu alltså kanske är redo att vända upp och ner på mobilmarknaden.

Med tanke på att Google redan har visat att man kan bygga självstyrande bilar så tror jag inte man ska underskatta företagets innovationskraft.

Vi får se om några månader. Men det låter onekligen spännande. Jag skulle gissa att det kommer att bli som med surfplattorna,

Och för den som redan tycker sig ha hört talas om Google Goggles så finns det redan som en mobil app i Android. Med version ett av Google Goggles kan man peka sin mobil mot t.ex. Golden Gate-bron i San Francisco och och få information om bron. De nya Google Goggles kommer att ha liknande funktion, som dock projiceras, via 3G och 4G-nätet i ett riktiga glasögon.

Axplock från den nordiska pressen:

Computer Sweden 20 senaste nyhet

[tags]Förstärkt Verklighet, Google Goggles, Google Augmented Reality[/tags]