Politik

Netanyahus sensationella ultimatum till Obama om amerikanskt krig mot Iran!

Det israeliska och amerikanska vapenskramlet mot Iran driver nu snabbt upp de amerikanska bensinpriserna och hotar därmed Obamas chanser att bli återvald.

Men som om inte det vore nog så kommer nu sensationella uppgifter i den vederhäftiga Wall Street Journal om att Israel premiärminister Binjamin Netanyahu steg för steg driver Obama framför sig som en räv i en engelsk rävjakt, mot ett storkrig mot Iran som Obama egentligen inte alls vill ha, men som han inte är stark nog att stå emot.

Netanyahu kräver nu klara besked om under precis vilka omständigheter som Obama kommer att gå i krig mot Iran. Och Netanyahu är inte ensam, den amerikanska senaten står med stor övervikt på Netanyahus sida mot Obama, oberoende av partitillhörighet.

Ett nytt amerikanska storkrig har inte varit så här populärt på länge. Vi får gå tillbaks till när George Bush invaderade Irak år 2003 för att hitta en liknande krigsstämning.

Att en liten klientstad som Israel kan ställa ett sådant ultimatum till USA:s president är bortom allt förnuft. Och att Netanyahu dessutom vågar kritisera USA:s generalstabschef Martin Dempsey för att denne har sagt att de Iranska mullorna är “rationella” utan att Obama tydligen ens har vågat ta Dempsey i försvar, visar hur ytterligt svag och rent feg Obama faktiskt är.

Wall Street Journals Carol E. Lee och Jay Solomon skriver om den sensationella utvecklingen i Washington: U.S. Considers New Message on Iran

Complaints from Israel about the U.S.’s public engagement with Iran have pushed the White House to consider more forcefully outlining potential military actions, and the “red lines” Iran must not cross, as soon as this weekend, according to people familiar with the discussions.

President Barack Obama could use a speech on Sunday before a powerful pro-Israel lobby to more clearly define U.S. policy on military action against Iran in advance of his meeting on Monday with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, these people said.

Israeli officials have been fuming over what they perceive as deliberate attempts by the Obama administration to undermine the deterrent effect of the Jewish state’s threat to use force against Tehran by publicly questioning the utility and timing of such strikes.

The Israeli leader has told U.S. officials that he wants Mr. Obama to outline specifically what Washington views as the “red lines” that Iran cannot cross, something the administration is considering as it drafts the president’s speech at the American Israel Public Affairs Committee and sets the agenda for his meeting with Mr. Netanyahu.

Det finns en viktig poäng här som brittiska Economist har påpekat, och det är att Netanyahu faktiskt bluffar. Israel är inte starkt nog för att ensamt gå i krig mot Iran, vilket givetvis är orsaken till att Netanyahu vill att Obama ska göra grovjobbet åt honom.

Att Obama nu tydligen återigen backar inför Netanyahu och tydligen nu är beredd att ingå en bindande överenskommelse med Netanyahu om att USA kommer att gå i krig mot Iran å Israels vägnar, måste vara unikt i världshistorien.

Så här skriver Economist: Bombing Iran Nobody should welcome the prospect of a nuclear-armed Iran. But bombing the place is not the answer

Iran is a vast, populous and sophisticated country with a nuclear programme that began under the shah. It may have secret sites that escape unscathed. Even if all its sites are hit, Iran’s nuclear know-how cannot be bombed out of existence. Nor can its network of suppliers at home and abroad. It has stocks of uranium in various stages of enrichment; an unknown amount would survive an attack, while the rest contaminated an unforeseeable area. Iran would probably withdraw from the Nuclear Non-Proliferation Treaty, under which its uranium is watched by the International Atomic Energy Agency. At that point its entire programme would go underground—literally and figuratively.

If Iran decided it needed a bomb, it would then be able to pursue one with utmost haste and in greater secrecy. Saudi Arabia and the others might conclude that they, too, needed to act pre-emptively to gain their own deterrents.

Perhaps America could bomb Iran every few years. But how would it know when and where to strike? And how would it justify a failing policy to the world? Perhaps, if limited bombing is not enough, America should be aiming for an all-out aerial war, or even regime change.

Märk väl att inte ens ett omfattande amerikanskt angrepp mot Iran med kryssningsmissiler, s.k. bunker busters och strategiska bombplan skulle räcka för att krossa det iranska atomprogrammet.

Economist spekulerar öppet om att USA för att verkligen kunna stoppa Iran från att utveckla sitt atomprogram, antagningen måste bomba Iran gång på gång under många år framåt, eller också, för att vara riktigt säkra, helt sonika ockupera Iran!

Det märkligaste i sammanhanget är att de amerikanska underrättelsetjänsterna, som James Risen och Mark Mazzetti skriver i New York Times, inte kan finna några tecken på att Iran faktiskt är på väg att utveckla en bomb!!!!!!! U.S. Agencies See No Move by Iran to Build a Bomb – NYTimes.com

WASHINGTON — Even as the United Nations’ nuclear watchdog said in a new report Friday that Iran had accelerated its uranium enrichment program, American intelligence analysts continue to believe that there is no hard evidence that Iran has decided to build a nuclear bomb. Recent assessments by American spy agencies are broadly consistent with a 2007 intelligence finding that concluded that Iran had abandoned its nuclear weapons program years earlier, according to current and former American officials. The officials said that assessment was largely reaffirmed in a 2010 National Intelligence Estimate, and that it remains the consensus view of America’s 16 intelligence agencies.

Märkligt nog skriver James Risen och Mark Mazzetti att det inte bara är den israeliska regeringen som vägrar att tro på de samlade amerikanska underrättelsetjänsterna, även vissa europeiska regeringar driver på för krig mot Iran!

Om Obama, som det nu verkar, verkligen böjer sig för Netanyahu och vissa inte närmare identifierade Europeiska regeringen, och går i krig mot Iran så kommer det att förvandla USA till en av världens terrornationer. Det kommer att bli en oprovocerad krigshandling som kommer att få oöverskådliga och rent historiska konsekvenser.

Skulle Obama verkligen göra något så vansinnigt dumt så förtjänar han att ställas inför den internationella krigsförbrytartribunalen.

Jag tror fortfarande inte att Obama verkligen kan vara så dum. Men jag hade heller aldrig trott att han skulle tolerera att bli behandlad på det här sättet av Netanyahu utan att ryta till och förklara vem det är som bestämmer. Men sånt ligger inte för Obanma. Han är svag, medgörlig, en som hellre kompromissar och faller undan än går i strid för något han tror på.

En opportunistisk taktiker som kommer att gå till historien som en svag och okunnig politiker som aldrig ens borde ha kommit i närheten av Vita Huset.

En mycket kall vind drar plötsligt över världen.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt
Länkar och källor
Iran

Taggar
[tags]Iran, Barack Obama, Breaking News, emonstrations In Iran Iran, Iran Clashes, Iran Demonstrations, Iran Election, Iran Election Video, Iran Police, Iran Riot Video, Iran Violence, Iranian Riots, Iranian Riots Videos, Video Of Demonstrations In Tehran, Violent Clashes In Iran, Vita Huset, White House, World News, Mahmoud Ahmadinejad, Ali Khamenei,Mir-Hossein Mousavi, Basij,2009 Iranian presidential election, Obama anfaller Iran [/tags]