Politik

USA spårar ur, det öppna kriget mot landets kvinnor eskalerar i groteska lagar och kränkande glåpord

Juridikstuderande Sandra Fluke vid Georgetown-universitetet i Washington.

När en ung kvinnlig Juridikstuderande krävde att få vittna vid ett kongressförhör om amerikanska kvinnors rätt till preventivmedel i USA anno 2012 så blev den amerikanska högerns reaktion omedelbar och brutalt: Sandra Fluke Responds To Rush Limbaugh ‘Slut’ Comments .

“What does it say about the college co-ed Susan Fluke [sic] who goes before a congressional committee and essentially says that she must be paid to have sex — what does that make her? It makes her a slut, right? It makes her a prostitute,” Limbaugh said. “She wants to be paid to have sex. She’s having so much sex she can’t afford the contraception. She wants you and me and the taxpayers to pay her to have sex.”

Kim Geiger och Michael A. Memoli skriver i Los Angeles Times om det brutala personangreppet angreppet på Sandra Fluke och USA:s kvinnor Obama talks to law student in Rush Limbaugh controversy – latimes.com

President Obama weighed in Friday on a mounting controversy over radio provocateur Rush Limbaugh’s crude comments about Georgetown University law student Sandra Fluke with a phone call expressing his support for Fluke. Limbaugh has repeatedly called Fluke a “slut” and a “prostitute” for her advocacy for birth control coverage. … Fluke had attempted to testify last month at a congressional committee hearing on the Obama administration’s new rule requiring employers to offer health plans that include birth control coverage, but she was excluded from the panel.

She testified instead at a mock hearing organized by Democratic lawmakers, in which she advocated for the new policy and said she had a friend who lost an ovary because of lack of contraceptive care. Limbaugh blasted Fluke on his Wednesday show, saying she had argued that “she must be paid to have sex.” “What does that make her?” he said. “It makes her a slut, right? It makes her a prostitute.”

Delstaten Virginias republikanske guvernör har gjort sitt i kriget mot USA:s kvinnor genom att försöka tvinga dom som har abort att genomgå en smärtsam vaginal ultraljudsundersökning och sen tvinga dom att se bilder på sina foster.

Han har nu backat om den vaginala undersökningen men lagen om ultraljudsbilderna står fast, även om kvinnor nu tydligen har rätt att vägra att se på bilderna, som enligt lag ska bevaras i deras sjukjournaler i sju år!

Ultrasound mandate heads to Virginia governor’s desk

Virginia’s Republican governor is poised to sign a law forcing women to have an ultrasound before an abortion after state lawmakers approved amendments on Thursday, sending the measure to his desk.

På den linjen kunde amerikanska vapenägare och soldater tvingas se bilder på de människor de dödar. Men det här handlar uteslutande om ett krig mot USA:s kvinnor och deras jämställdhet.

Speciellt användningen av kränkande könsord är en beprövat metod att skrämma USA:s kvinnor till tystnad så att högern utan motstånd kan driva igenom sitt sjuka krig mot jämställdhet och likaberättigande för kvinnorna i USA.

Lisa Mascaro skriver i Los Angeles Times om republikanernas försök att stoppa amerikanska försäkringsbolag att tillhandahålla gratis preventivmedel till behövande kvinnor genom en omröstning i senaten misslyckades med en smal marginalSenate halts measure aimed at reversing new contraceptive mandate – latimes.com

A GOP-led attempt to roll back new rules requiring insurance companies to provide free contraceptive care was dismissed by the Senate — a rejection of a Republican pivot toward conservative social issues and a victory for President Obama’s healthcare law. The 51-48 vote to table the Republican measure showed dissent among the GOP, as several Republican senators said the legislation was too broad for their support. Republicans say the new Obama administration policy is an affront to religious freedom and an example of the administration’s regulatory overreach. The U.S. Catholic bishops oppose the rule. “The reason that this amendment is being debated right now is that the administration issued an order that’s just unprecedented,” said Sen. Roy Blunt (R-Mo.), the bill’s chief sponsor. As part of the nation’s new healthcare law, employers would be required to offer free preventive care services in their insurance policies, including contraceptives. An exemption was made for churches and other religious organizations that object on moral grounds, and whose employees largely adhere to their beliefs.

Årets presidentval kommer att bli det brutalaste på hundra år eller mer och kvinnorna står nu i siktet på det alltmer radikala republikanska partiet.

Mitt Romneys brutala angrepp på sina motståndare och den Kristna Högerns Rick Santorums extrempolitiska kampanj är andraexempel på hur det civiliserade amerikanska samhället nu håller på att rivas upp. Årets valkampanj kommer att sätta djupa spår i USA under åratal framöver.

Michael Barbado och Jeremy W. Peters skriver i New York Times om Romneys avskyvärda kampanjtaktik: Romney Parries Rivals With Negative Ads – NYTimes.com

His campaign has deployed every tactic in the negative-campaign playbook. It has issued Twitter messages poking fun at Mr. Gingrich’s penchant for rhetorical excess (with the hashtag #grandiosenewt). It created digital slogans and a letterhead disparaging Mr. Santorum’s long career in government (“Rick Went to Washington,” they read, “and he never came back”). It created dozens of Web videos denigrating President Obama’s economic leadership (“Obama isn’t working”). And it benefited from the advertising onslaught unleashed against Mr. Romney’s rivals by a “super PAC” backing him. As successful as the strategy has been, though, it has raised questions about Mr. Romney’s role in turning the primary process into something akin to a civil war, even as it has demonstrated a ferocious, whatever-it-takes style that could hearten Republicans if Mr. Romney ends up in a general election matchup against Mr. Obama. “It’s clear the negative ads are what’s keeping this guy alive,” said Nelson Warfield, a Republican strategist who worked for Mr. Perry.

En mycket skrämmande utveckling som utan tvekan kommer att leda till abortförbud inom några år, och sen vem vet, förbud mot försäljning av preventivmedel, förbud mot sex utanför äktenskapet? Mullorna i Iran applåderar. Och det här är alltså USA anno 2012. Det är rent sjukt. Det finns inte längre några hämningar.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,Helsingborgs Dagblad: Nyheter

Länkar: Eric Cantor,Republikanernas hemsida,Mitch McConnell,National Review

[tags] Republikanerna, Rush Limbaugh, Video, Rush Limbaugh Sandra Fluke, Rush Limbaugh Sandra Fluke Slut, Sandra Fluke, Sandra-Fluke-Slut, Politics News [/tags]

6 thoughts on “USA spårar ur, det öppna kriget mot landets kvinnor eskalerar i groteska lagar och kränkande glåpord

 1. San

  Lennart gör det igen, Obama driver igenom att försäkringsbolag måste tillhandahålla preventivmedel, Lennart tolkar det som att USA går mot abortförbud. Ja, världen är galen!

 2. Gregor

  Lennart, vet du att idag, den 4 mars år 1883 föddes Julius Fromm? Det var han som uppfann produktionsprocessen för tillverkning av gummikondomer. Men berätta det inte för någon amerikan.

  1. Lennart

   Gregor: Kul, det är nog bäst att jag inte berättar för någon här i USA om det. 🙂

 3. Lennart

  Hanne: Det här är en mycket skrämmande och rent grotesk utveckling som plötsligt har exploderat i USA. Det visar på ett samhälle som med djupa problem som knappast kommer att kunna lösas under de närmaste decennierna.

 4. Hanne

  Det är sjukt. Som kvinna blir man fruktansvärt provocerad. Utan preventivmedel hade de flesta kvinnor i min ålder varit 5-barnsmammor.
  Det mest intressanta är; om de nu vill att alla barn ska födas no matter what, varför bryr de inte sig ett skit om barnen när de väl är födda? Och varför är det så viktigt att kontrollera kvinnans kropp?

 5. Barbro

  Ibland kan jag tycka att USA är sämre än ett u-land. Man får ju hoppas att Romney inte blir president. Jag tror trots allt på Obama, han har försökt, men blivit motarbetad som jag ser det.
  Det är inte lätt att vara kvinna i USA bland alla mansgrisar.

Comments are closed.