Politik

Husvagnsparkerna för fattiga i skuggan av den lyckliga Silicon Valley i USA

Husvagnspark vid motorvägen på inflygning till San Jose-flygplatsen.

Det är lätt att bli förförd av den storslagna naturen, det vidunderliga kaliforniska vädret och den spännande IT-industrin här i Silicon Valley.

Men allt är inte guld som glimmar och undangömda bakom höga murar, ofta invid de dånande motorvägarna, ligger mängder med husvagnsparker här i dalen. De flesta som bor här känner inte ens till att de här husvagnsparkerna existerar, så väl undangömda är dom.

Men för den som kommer flygande in till San Jose så syns dom på en gång, som här alldeles före landningen.

Vilka är det då som bor i de här husvagnsparkerna. Ja det är ofta pensionärer men även lärare och andra som inte jobbar med IT och därför inte har råd att bo i villa eller våning.

Att bo i husvagn är annars vad som utmärker livet i de fattigare sydstaterna. Men husvagnsparker finns alltså även mitt bland överflöden här i Silicon Valley. Det är bara det att ingen ser dom.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,SvD – Senaste nytt

Länkar och källor
Tre IT-bloggar i Silicon Valley Teknikbloggen Techcrunch här i Silicon Valley Sarah Lacys Pando Daily Om Maliks Gigaom

Taggar
[tags]Husvagnsparker i Silicon Valley, Husvagnsparker i USA[/tags]

9 thoughts on “Husvagnsparkerna för fattiga i skuggan av den lyckliga Silicon Valley i USA

 1. San

  Ungefär 500000 I New York bor i sk housing projects, det förvånar mig att en liberal stad som San Fransisco inte har samma system. Men det kanske är en fråga om väder?

 2. Bosse

  Mina släktingar borta i Oregon hade bekanta som bodde i husvagn efter Colombia-floden. Det var mycket trevliga människor och de var stolta över sin fina husvagn. Jag tror inte det sågs som särskilt konstigt därborta att någon bodde i husvagn men förmodligen hade de det rätt knapert.

 3. Bossebus

  Man kan gå vart som helst om man inte är provokativ. Man kan fotografera om man frågar. Man kan bli inbjuden utan att fråga. Om man är aggressiv eller hotande så blir man dödad. Man kan få på käften även om ett leende tolkas fel.

  Jag fotograferar varje dag (nästan) invandrare bara för dom är vackra,för mitt eget nöje.(Båda könen)

  Jag är inte rädd för någon,men jag har räddat en del som gick över “gränsen”.

  Tjah…

 4. Bossebus

  H2: Jag håller med dig och jag har varit på en del förment farliga platser WW och upplevt vänligheten där. (Jag bor dessutom på en av Sveriges farligaste platser,enl. pressen).

  Jag bara provocerar. 😉

  (Och nu förstörde du det!)

 5. H2

  Bossebus, de husvagnsparker jag har besökt har inte varit det minsta avskräckande och men å andra sidan har jag besökt många områden som man “inte ska gå in i”.

  Man träffar mpnga trevliga, hårt arbetande personer i dessa områden, vem är det som inbillar oss att personer som inte lever på den soligaste sidan skall var farliga och ohederliga?

 6. Bossebus

  Skulle du våga gå in där och ta lite närbilder? 🙂

  (Det skulle jag inte idag..)

  1. Lennart

   Bossebus: Det tror jag inte skulle bli något problem, bara man inte är alltför närgången. De här människorna är fattiga, inte farliga.

Comments are closed.