Politik

Kvartersfest och Hackathon: Eric Schmidts Super Happy Block Party Hackathon i Palo Alto

Klicka på bilden

Hackathon och inkubatorer, Silicon Valley har aldrig varit så spännande under de 25 år som jag har bott här.

Det är en blandning av datormolnen, Big Data, det mobila Internet och den Öppna Kodrörelsen som har skapat en atmosfär som är nära nog explosiv.

Leena Rao skriver på Techcrunch om hur Googles Eric Schmidt, nu Styrelseordförande i Google, planerar en ny slags hackathon, dvs en dag när ett stort antal programmerare försöker skriva ihop helt nya program i hopp om att vinna stöd från riskkapitalister. Den här hackathonen ska bli ett mellanting mellan kvartersfest och hackathon: Eric Schmidt?s Innovation Endeavors To Sponsor Hackathon In Downtown Palo Alto | TechCrunch

In an effort to help support startups and technology house in Palo Alto, Google Chairman Eric Schmidt’s venture fund Innovation Endeavors is sponsoring its first hackathon in the city on March 31. The event, called the Super Happy Block Party Hackathon, will take place on March 31, from 1 pm to 1 am in downtown Palo Alto. W’re told the City of Palo Alto will block off High Street between University and Hamilton. In addition, the day long event will feature food trucks, parking spaces dedicated to local startups, and a Hack the

Jag kommer definitivt att försöka armbåga mig in där, men vi får se hur lätt det kommer att bli. Jag misstänker att gatan kommer att översvämmas med människor.

Axplock från den nordiska pressen:

Ekot,Debatt – Debatt – hem, Computer Sweden 20 senaste nyhet

Länkar: Tre IT-bloggar i Silicon Valley Teknikbloggen Techcrunch här i Silicon Valley Sarah Lacys Pando Daily Om Maliks Gigaom

[tags] LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, [/tags]