Politik

BKME.org, en i sanning innovativ Twitter-app till försvar för cykelbanorna i New York

Klicka på BKME.org

Miljoner människor utrustade med digitalkameraförsedda mobiler kombinerat med öppen kod gör det möjligt att snabbt och enkelt skriva ihop enkla mobila applikationer som ofta kan få stor genomslagskraft på de mest skiftande områden.

Som #BKME.org, en finurlig mobil app som är byggd på redan existerande komponenter.

Appen uppmärksammar ett problem som gör det svårt att använda de cykelbanor som faktiskt finns i New York, nämligen att bilar och bussar struntar i förbudet mot att parkera mitt på cykelbanan.

Så eftersom cyklisterna i New York så gott som alla har kamera-utrustade mobiler, så är det bara att sätta på mobilens GPS, öppna Twitter i mobilen, skriva in hashtaggen #BKME ta en bild och trycka på “send”.

When you spot a vehicle blocking the bikelane:

Open Twitter on your device and start a new tweet.
Check geolocation is on.
Take a photo.
Type in #BKME and SEND.
Smile and ride off.

#BKME-sajten läser sen in alla tweeten och formaterar dom på sajten. Men ni kan själva kolla direkt på Twitter, på den här länken. Som ni kan se se inte bara ser man bilden av den illegalt parkerade bilen, man ser också precis var det hände.

Nu rör det är sig om vad som i Sverige kallas miljonbrott, dvs brott som polisen struntar i att lösa för att man inte har några resurser. Men trots det, lösningen är genial och vem vet vart den kan leda.

Axplock från den nordiska pressen:

Ekot,GT: Nyheter

[tags]bkme.org, Twitter, New York Cykelbanor i New York, Cyklar i New York [/tags]