Politik

Kungen som superhjälte – och din stackars kusins kalsonger?

En gång för nått år sen så fick den nu aktuelle Sten Tolgfors, ständigt denne Tolgfors, för sig att han behövde rekrytera tusentals soldater till kriget i Afghanistan.

Vilket bättre sätt än att sätta upp plakat runt om i Stockholm med hot mot läsarens stackars kusin. Som uppenbarligen inte ville vara med och döda en massa afghaner. Varför Tolgfors hyste ett sånt agg mot min och din blide kusin vet jag inte, men så var det alltså.

Nu, som mina välinformerade kungliga kontakter på Kungliga Hovstallarna, ute på Kungliga Djurgården, i Kungens Kurva, i Vita, Svarta och Gula Havet, Persiska golfen och inte minst på både Drottning och Kungsgatan förtäljer, så kan vi snart komma att få se liknande plakat runt helt Stockholm. ‘

Orsaken ska vara en kampanj för att återställa kungafamiljens, kungens och kanske även Sten Tolgfors – glans och popularitet genom att utmåla kungen som superhjälte, vilket han givetvis redan är, och din och min stackars kusin som något helt annat, ja kolla själva:

Kungen och din kusin

 1. Kungen har fler frackar än din kusin har kalsonger, och dom är dessutom nytvättade, vilket man sannerligen inte kan säga om din kusins kalsonger. Dags att skaffa dig en ny kusin och öka apanaget!
 2. Din kusin blev femma i VM på Hammondorgel i Jönköping 1993, kungen blev etta. Din kusin blev helt utklassad, publiken buade i en hel timme. Det finns på film! Dags att bryta med din omusikaliske kusin och öka apanaget?
 3. Kungen är hertig av Jämtland, markgreve av Schlesvig-Holstein, fnysgreve av Norrtälje, storbrats på Noppes, världsmästare i munspel och har dessutom vunnit den kungliga ordern Illis Quorum i 155:e storleken hela 300 gånger! Din kusin har inte ens lyckas vinna simborgarmärket i brons trots många patetiska försök! 1972 i Gävle fick din kusin vattenskräck och svimmade innan han ens hade hoppat i bassängen. Pinsamt, öka apanaget nu!
 4. Kungen drar in miljarder till statskassan under sina utlandsbesök varje år. Din kusin fick böta 10 000 Kr. i tullen för sin smuggelsprit från Kanarieöarna för tre år sen. Han betalar inte ens sin teveavgift trots många påstötningar. Dags att byta kusin, köpa laglig sprit framöver och öka apanaget?
 5. Under de senaste 40 åren har Kungen har skjutit ihjäl flera miljoner älgar, dom flesta av dom med bara ett enda skott. Din kusin äger inte ens en aldrig så begagnad älgstudsare. Var är det för fel med din kusin, gillar han älgar kanske? Höj apanaget idag!
 6. Kungen är generalmajor, amiral, general, fältmarskalk, överste i Yttre Mongoliets brandkår, och dessutom hedersöverste i lottakårens reserv. Din plattfotade kusin har inte ens gjort lumpen. Vad sjutton är det för fel med din korkade kusse-är han pacifist eller vegetarian? Öka apanaget nu!
 7. Kungen vann nobelpriset i fysik under namnet Russell A. Hulse 1993. Din kusin gick inte ens ut högstadiet. Säg åt din kusin att skärpa sig! Kungen är bäst, öka Apanaget!
 8. Kungen har åtalsfrihet medan din kusin har blivit åtalad hela sju gånger bara under de senaste tre månaderna! Bl.a. för:

  1: Majestätsbrott
  2: Falsksång i Kungsan kl 2 på natten för tre dag sen. Det blev upplopp efteråt.
  3: Fildelning på sin gamla DOS-dator flera gånger i början på 1980-talet.
  4: För att provokativt flagga med Finlands flagga på Svenska Flaggans Dag.
  5: För att helt fräckt ha klätt ut sig som kungen på Nationaldagen.
  6: För att hävda att han är längre än kungen. Ingen svensk är längre än kungen. Det borde väl vara uppenbart vid det här laget.
  7: För att tre gånger i rad ha stigit av vid fel hållplats i Ystad i december 2011. Kungen har aldrig stigit av vid fel hållplats. Han har aldrig ens stigit på vid någon hållplats. Höj apanaget inom en timme!

 9. Dessutom, en gång på Hötorget i mars år 1961, så lånade din kusin 50 kronor av kungen, som han ännu inte har betalat tillbaks! Dom är värda 500 000 000 000 i dagens valuta. När tänker din kusin betala tillbaks pengarna? Mer apanage omedelbart!

Att kungen är en superhjälte vet nog de flesta, men jag är inte säker på att en sån är kampanj nödvändigtvis kommer att bli speciellt framgångsrik.

Men den är onekligen originell, om mina källor nu inte har fått det om bakfoten.

Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Kultur & Nöje – Senaste,SvD – Senaste nytt, GT: Nyheter

[tags]Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel,[/tags]