Politik

Obamas Breivik: massakern i Kandahar, nu måste USA ut ur Afghanistan!

USA invaderade Afghanistan den 7:e Oktober 2001 som svar på Usama bin Ladens terrorangrepp på New York och Washington.

Nu, elva år efteråt har det amerikanska kriget i Afghanistan, nu med benäget bistånd av bl.a. Sverige. blivit USA:s längsta krig, ett helt meningslöst krig som hart kostat oräkneliga helt oskyldiga afghaners liv, kvinnor och småbarn, som nu senast i den blodiga massakern, eller “incidenten” som occupationsmakten kallar den, i Kandahar, när Obama fick sin egen Anders Behring Breivik.

Taimoor Shah och Graham Bowley skriver i New York Times om massakern i Kandahar: American Is Held After Shooting of Civilians in Afghanistan – NYTimes.com

PANJWAY, Afghanistan — A United States service member walked out of a military base in a rural district of southern Afghanistan on Sunday and opened fire on three nearby houses, killing at least 16 civilians, including several children, local villagers and provincial officials said. The shooting risks further inciting anti-American sentiment in Afghanistan and troubling a relationship that had already been brought to a new low by the burning of Korans at an American military base last month. The American Embassy in Afghanistan quickly issued a statement on Sunday urging calm. The NATO-led coalition said in a statement on Sunday that a United States service member had been detained after an incident in Kandahar Province, in the south of the country, and that a number of civilians had been killed. Villagers in Belandi in the Panjway district of Kandahar, where the shooting took place, said the service member had attacked three houses, killing at least 16 in total. Five other villagers were wounded, they said. After the killings, villagers collected the bodies, and drove them to a nearby American military base to protest. Burn marks could be seen on some of the bodies, and the villagers said that five of the dead were young girls, age 6 or younger.

Det svenska alibit för kriget i Afghanistan är att det handlar om att “skydda Afghanistans kvinnor”. När ockupationsmakten nu bevisligen har skjutit ihjäl fem minderåriga afghanska flickor så kan man knappast använda det alibit igen.

Men man hittar säkert ett annat. Sten Tolgfors kanske kan bygga en hemlig vapenfabrik i Kandahar nu när hans planer i Saudi Arabien har avslöjats.

Full fart framåt, kriget lär fortsätta i många år till.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,svt.se – Nyheter världen, Ekot, Helsingborgs Dagblad: Nyheter, VG RSS, Politiken.dk Seneste nyt, VG RSS

Länkar:

[tags] Afghanistan, Kriget mot Terrorismen, Pentagon Afghanistan, Obama Afghanistan, USA Afghanistan, The Accidental Guerrilla, Kandahar Massacre, US Massacre Afghanistan,Afghanistan War, Middle East, Afghanistan, Afghanistan Violence, Reuters, Soldier Shooting Afghanistan, Us Soldier Shoots Civilians, Us Soliders Afghanistan, World News[/tags]

One thought on “Obamas Breivik: massakern i Kandahar, nu måste USA ut ur Afghanistan!

Comments are closed.