Politik

Har du koll på den senaste flugan på den mobila webben i USA: appar som hittar kompisar nära dig?

Klicka på bilden.

Startupscenen på den mobila webben börjar alltmer likna schlager och modevärlden: en mängd låtskrivare eller modeskapare som alla mer eller mindre hysteriskt letar efter nästa stora fluga. Det gäller att fånga tidsandan, speciellt bland kidsen, miljonbelopp och ibland miljardbelopp står på spel. Horder av imitationsappar fullkomligt väller fram och just nu handlar det om appar som hittar kompisar och även vilt främmande människor nära dig.

Den här flugan är tajmad för att explodera på den stora SXSW-mässan i Austin i Texas, ungefär som
låtskrivare tajmar sina låtar till Svensktoppen eller modeskapare tajmar sina kreationer till New York Fashion Week.

Och i år så hoppas man alltså på appar som hjälper dig hitta kompisar och vilt främmande människor ute på stan, som alla kör just din app.

SXSW och senaste trenden i USA: är du redo för de nya ultrasociala apparna?

Det här verkar som ett recept för överfall och rent av mord, men tydligen så gillar kidsen de här apparna.

Själv har jag rätt bra koll på appar inom den amerikanska sjukvården och kan vittna om att läkare och sjuksköterskor har anammat den nya mobilteknologin med minst samma entusiasm som kidsen.

Det är därför litet missvisande att enbart titta på såna här appar, det ger lätt intrycket att den mobila webben enbart handlar om stekarna och bratsen kring Stureplan. Vilket det alltså inte gör, även om såna här person-hittar-appar är senaste flugan just nu.

Jag skulle gissa att investeringarna i varje ny person-hittar-app är minimala och att det också är därför som vi får se så många.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,
SvD – Senaste nytt

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Windows Phone, Long Form Journalism, Inside Apple, Swype, SXSW , Kismet, Glancee, Highlight, Ban.jo, Meeteor, Pearescope, GetGauss, Intro, Qrious, Mingle, Sonar [/tags]

4 thoughts on “Har du koll på den senaste flugan på den mobila webben i USA: appar som hittar kompisar nära dig?

 1. H2

  Den eller motsvarande appar fungerar lika bra för chefen som har folk ute på stan….Om firman håller dig med telefon kan det vara omöjligt att acceptera appen

 2. Christer W

  Det är bokstavligt korkat att ha en app som visar var du och andra är på stan. Varför ge så obegränsade möjligheter till både offentliga och hemliga organisationer.
  (för att inte tala om när din älskarinna kan se att du försummar henne för att du är hemma hos din fru Lennart) 🙂

  1. Lennart

   Christer: Jag håller med dig om att det låter korkat, men oavsett vad du och jag tycker så är det här just nu den hetaste trenden bland startupföretagen på SXSW i Austin i Texas. Och en sak som jag har lärt mig är att acceptera vad som är populärt utan att anlägga några egna synpunkter på det. Det är inne just nu, det är allt man kan säga. Om det sen kommer att bli inne om en vecka är en helt annan sak. 🙂

Comments are closed.