Politik

Varför är anslagstavlesajten Pinterest så populär bland kvinnor i USA?

Klicka på bilden.

Pinterest är webbsajt som har blivit mäkta populär här i USA på sistone. Precis vad det är är litet svårt att förklara, men i stort är det en anslagstavla där främst kvinnor sätter upp bilder på saker de tycker om och som läsare sen kan kommentera på och dryga ut med sina egna liknande favoriter.

Här är en bra länk till historien bakom Pinterest.

Jenna Wortham skriver i New York Times om hur Pinterest har blivit en av de stora stjärnorna på SXSW-mässan i Austin i det gudsförgätna Texas: Pinterest Aims at the Collector Hidden Inside All of Us – NYTimes.com

Many start-up companies trying to attract interest work the circuit at the annual South by Southwest Interactive conference in Austin, cozying up to the Silicon Valley elite and influential bloggers, throwing blowout parties and pulling stunts. But Pinterest, the most talked about start-up of the spring, did not take that approach. Instead, the company went after a different crowd when it introduced its service in 2009. The site lets users create “boards” where they can collect images from around the Web and share them with friends and strangers. “We showed it to folks from all walks of life, lifestyle bloggers, crafters and hobbyists,” said Ben Silbermann, a founder and the chief executive of Pinterest. “The early people were from the area where I grew up, in Des Moines, and the site grew very organically from there.”

Ett exempel på att allt nytt på IT-fronten alltså inte nödvändigtvis kommer från Silicon Valley. I alla fall om man gillar anslagstavlor.

För mig är sajten intressant så tillvida att man skulle ha trott att Facebook omedelbart skulle ha konkurrerat ut den, men så har alltså inte skett.

Om någon möjligtvis skulle använda Pinterest så säg gärna till vad ni tycker om sajten.
Ett tecken på att Pinterest är populär att det redan finns mängder med kopir, som jag ock inte har koll på.

Axplock från den nordiska pressen:

svt.se – Nyheter Sverige,Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet

[tags] Y Combinator, Techstars, Seedcamp, Startup Sauna, Healthbox, Blueprint Health, Rockhealth, AngelList, Pinterest, Kvinnor på webben[/tags]