Politik

USA-valet, Obamas glödande retorik mot Romneys brutala negativa personangrepp, vem vinner?

Med litet över sju månader kvar till USA-valet så börjar nu president Obama sin återvalskampanj med en upplyftande youtube-video, se ovan.

Valet handlar egentligen inte om Obama mot Romney, den idag oundviklige republikanske presidentkandidaten, utan de finansiella intressen som stöder de två partierna.

Orsaken till det är den den amerikanska Högsta Domstolens beslut i fallet Citizens United v. Federal Election Commission 2010 när man helt sanslöst beslöt att ta bort alla hinder för USA:s allra rikaste att satsa obegränsade belopp i det amerikanska valkampanjerna. Med det beslutet drog man med ett enda ryck undan mattan från under den amerikanska demokratin och gav makten till s.k SuperPacs som är hur USA:s “rikaste en procent” nu helt lagligt kan finansiera politiska kampanjer i USA. Pengarna används för att köra ständig negativ tevereklam mot politiska motståndare, något som har visat sig vara mycket effektivt för Mitt Romney i det tevetittande USA.

När Obamas presidentkampanj nu startar på allvar så är det med en positiv Youtube-video om sina litet över tre år i Vita Huset. En video som riktar sig till USA:s yngre välutbildade medborgare, dvs de som inte enbart sitter apatiska i tevesoffan nere i sydstaterna med sina biblar och automatpistoler och röker, dricker öl, äter grits och tittar på Fox News. (om det är nån som kan komma på ytterligare några nedsättande egenskaper, så säg bara till).

Jeremy W. Peters skriver i New York Times om hur Obama väntas använda sociala medier på samma sätt som han gjorde i sin första presidentkampanj: With YouTube Video, Obama Looks to Expand Social Media Reach – NYTimes.com

When presidential candidates have a message they want voters to hear far and wide, they have typically turned to that old campaign standby: the television ad. But as President Obama and his advisers prepare to begin their general election push, they are turning first not to a 30-second commercial but a 17-minute online documentary that they hope will be shared and spread online through social networks and e-mail. When the Tom Hanks-narrated, Hollywood-style documentary, called “The Road We’ve Traveled,” is set to go online Thursday night, it will appear on a new YouTube platform that enables the Obama campaign to turn the passive experience of watching a video into an organizing and fund-raising tool.

Upplyftande frälsningsretorik mot Romneys brutala bärsärkagång med massförstöreslsevapen. Vem vinner?

Med den amerikanska ekonomin på långsam uppgång + republikanernas finansiella försprång och övervikt i s.k. svingstater som Ohio och Florida så kommer Obama att Behöva an stor portion tur för att vinna.

Romneys kampanjtaktik är den gamla beprövade republikanska negativa attackmetodiken med swiftbåtattacker och liknande som har utvecklats av politiker som bush far och son och som är utomordentligt svår att försvara sig emot. Obama kommer förr eller senare att tvingas svara med samma mynt.

Valet kommer att bli oerhört otäckt, barnförbjudet i allra högsta grad. Det mest brutala sedan strax före inbördeskriget på 1860-talet.

Och efter en så brutal valkampanj så gör det egentligen inte så mycket vem som vinner. Ett samhälle som tillåter såna metoder är inte ett samhälle som de flesta människor vill bo it.

Det amerikanska politiska systemet verkar förunderligt nog vara på väg att begå harakiri.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt

[tags] 2012 Election , Barack Obama , Michele Bachmann , Mitt Romney , Barack Obama 2012 , Elections 2012 , Michele Bachmann 2012 , Rick Perry , Tea Party , Mitt Romney 2012 , Obama 2012 , Rick Perry 2012 , Tea Party 2012 Election , Tea Party Elections 2012 , Politics News, Barack Obama, Rick Perry, Herman Cain , Jon Huntsman , Rick Santorum , Elections 2012 , Herman-Cain , Michele Bachmann 2012 , Rick Perry , Ron Paul , Herman Cain 2012 , Ron Paul 2012 , Poll Ballot , Jon Huntsman 2012 , Mitt Romney 2012 , Rick Perry 2012 , Rick Santorum 2012 ,2012 Election , Mitt Romney , Newt Gingrich 2012 , Rick Santorum , Elections 2012 , Newt Gingrich , Ron Paul , Video , Ron Paul 2012 , South Carolina Primary , South Carolina Primary Results , South Carolina Election Results , South Carolina Polls , Mitt Romney 2012 , Rick Santorum 2012 , Santorum , Sc Election , Sc Election 2012 , Sc Election Results , Sc Election Results 2012 , Sc Primary , Sc Primary 2012 , Sc Primary Election 2012 , Sc Primary Results , Sc Primary Results 2012 , South Carolina Election Results 2012 , South Carolina Primary 2012 , South Carolina Primary Election , South Carolina Primary Election 2012 , South Carolina Primary Election Results , South Carolina Primary Election Results 2012 , South Carolina Primary Results 2012 , Politics News, [/tags]

3 thoughts on “USA-valet, Obamas glödande retorik mot Romneys brutala negativa personangrepp, vem vinner?

 1. Johnny

  Lennart: Vi äter surströmming till frukost här uppe, då slipper vi slösa på dyr och fjollig tandkräm för att få en respektingivande andedräkt. TV ser vi bara på kvällen. Här i Norrland så jobbar vi på dagarna, även om de inte är lika jävla långa som i Kalifornien. Här jobbar vi på dagarna med hembränning, smuggling av snus och cig till Finnland (EU= Inga gränskontroller), bidragsbedrägerier, tjuvfiske och tjuvjakt, även om det är lagligt att köra på renar och älgar så skall man egentligen anmäla till snuten, men de flesta här uppe vill inte störa ordningsmakten och alla har ändå dragkärra efter bilen så de finns egentligen ingen anledning. Det enda som är fel med Fox News är att det är för lite porr på kanalen, därför är vi några grabbar som skall starta Wolf News, “Unfair and Unbalanced but Sexy”. Jag tror att det kommer att slå ganska fett world wide.

 2. Johnny

  Lennart: “dvs de som inte enbart sitter apatiska i tevesoffan nere i sydstaterna med sina biblar och automatpistoler och röker, dricker öl, äter grits och tittar på Fox News.”

  Här hemma i Norrland sitter vi i TV-soffan med våra Playboy tidningar och älgstudsare och röker, snusar, dricker öl och hembränt, samt äter älgstek och tittar på Fox News. Här gillar folk Fox News eftersom den är “Fair and Balanced” och inte så förbannat vänstervriden som SVT, BBC och CNN, 🙂

  Obama har säkert en chans att vinna, men det spelar ingen roll vem som vinner det blir samma politik som vanligt. Det är mer en fråga om vem man tycker ser bäst ut på TV. Obama klär sig rätt snyggt och har alltid välputsade dojor, så jag tror han kan vinna om han går till några kyrkor och kysser klagomuren med familjen i direktsändning.

  America is the best democracy money can buy.

Comments are closed.