Politik

Ryska RunaCap hjälper franska Capptain expandera i USA, IT-världen globaliseras

Klicka på bilden.

Riskkapital, IT-städer och startupföretag väver just nu en globaliserad och mycket positiv spindelväv som snabbt sprider sig över världen. Förhoppningen är att startupföretagen ska skapa miljoner framtidsjobb inom teknologi-sektorn och som en bieffekt också bidra till en fredligare värld.

Precis som alla i Europa hade Latinet som gemensamt språk på medeltiden, så håller alla länder världen över nu på att få Ruby on Rails, Python, Java och PHP som gemensamma språk.

Och när man nu läser att ett ryskt riskkapitalföretag RunaCap investerar i
Capptain ett franskt analysföretag, för att bl.a. hjälpa det att expandera i USA, ja då blir man knappast förvånad längre, för vad kan vara mer naturligt i dagens globaliserade IT-värld?

Ingrid Lunden skriver på Techcrunch: Russian Money Into French Clouds: App Analytics Platform Capptain Gets $1.5M From Runa Capital | TechCrunch

As the world of apps continues to get ever-more crowded, another app analytics startup has picked up investment to help app developers figure out what is working, and what is not. Paris, France-based Capptain has raised $1.5 million from Russian VC fund Runa Capital. The investment, says Runa, will be used to help Capptain, a cloud-based platform, expand its geographical footprint in Europe, Russia and the U.S.

Just Big Data och de mycket avancerade analysverktyg som krävs för att leta sig fram till intressanta kopplingar och fakta i den veritabla datatsunami som nu väller fram världen över, har gett upphov till mängder med nya startupföretag med namn som Flurry, Kontagent, Localytics och Bango.

Det viktiga är inte så mycket vilka företag som vinner och vilka som förlorar utan att IT-världen nu blir alltmer globaliserad och integrerad. Det betyder att vi för första gången i världshistorien kan börja skapa globala lösningar för globala problem.

Och det är enbart positivt eftersom det ökar arbetstillfällena på fattiga platser som Afrika, och samtidigt minskar riskerna för krig.

Samtidigt gäller det att hänga med för det kan bli tvära svängningar på IT-området för den som inte hänger med i svängarna. Just nu är det Big Data, datormoln, analys, mobilteknologi och givetvis sociala nätverk som är de allra viktigaste teknologierna.

Axplock från den nordiska pressen:

Computer Sweden 20 senaste nyhet,Computer Sweden 20 senaste nyhet

[tags] Y Combinator, Techstars, Seedcamp, Startup Sauna, Healthbox, Blueprint Health, Rockhealth, AngelList, Flurry, Kontagent, Localytics ,Bango.RunaCap [/tags]