Politik

Automatisera ditt liv på webben med bot-verktygen ifttt.com och dlvr.it

Klicka på bilden.

Du klickar på “följ” på ett Twitterflöde och vips så får du tillbaks ett meddelande: “tack för att du följer mig på Twitter”

Om väderlekstjänsten hotar mer regn eller snö i morgon så får du automatiskt ett mejl som påminner dig om att ta med dig ditt paraply eller damma av din gamla sparkstötting uppe på vinden, alla dina twittermeddelanden skickas automatiskt till Googles almanacka, du får ett textmeddelande strax innan ett möte i Googles almanacka börjar, din e-postbrevlåda textar dig så snart du får ett viktigt mejl osv.

Välkommen till bottar som ifttt.com och dlvr.it, som hjälper dig att automatisera ditt liv på webben.

Såna här bot-program befinner sig ännu i sin linda men utvecklas nu snabbt. De är besläktade med Apples Siri och kommer snart att bli oumbärliga för oss alla allteftersom våra liv ständigt blir mer dator-beroende.

Klicka på bilden.

Det har redan länge varit möjligt att få mejl om Sista Minuten-resor och liknande direkt till ens elektroniska brevlåda. Men ifttt och dlvr.it gör det möjligt för oss alla att själva skapa enkla arbetsflöden som tar input från en källa och vidarebefordrar det till olika mottagare som sen kan utföra handlingar baserad på det inkomna meddelandet.

Såna här arbetsflöden och de verktyg som gör dom möjliga, finns redan inom den öppna kod-rörelsen, som Rabbit MQ t.ex. , men har först nu börjat göra sin entré på konsumentmarknaden.

För att de här programmen ska kunna växa och bli mer allsidigt användbara, så krävs dock standardisering på webben. Jag tror att den kommer, men speciellt ifttt är redan nu användbart och spar mig några viktiga minuter varje dag genom att utföra små uppgifter som jag själv nu inte behöver utföra.

Och även om du har allt tid i världen, bor i Djursholm och har din egen betjänt, så är det i alla fall kul att se hur såna här program fungerar.

Axplock från den nordiska pressen:

svt.se – Nyheter Sverige,

[tags]Ifttt.com ,dlvr.it, bottar, bloggar, automatiserade program, bots [/tags]

2 thoughts on “Automatisera ditt liv på webben med bot-verktygen ifttt.com och dlvr.it

  1. Barbro

    Det låter som om man till sist slutar tänka eftersom prylarna tänker åt mig. Allt går med automatik.
    Nej, där ligger nog gränsen för mig tror jag…

    1. Lennart

      Barbro: Det är faktiskt inte så märkvärdigt som man skulle tro. Vi har alla automatiska prylar i våra hem, som t.ex. termostat och den gamla hederliga väckarklockan. Dagens bilar varnar också för när dom ska in på service osv. Så det här är bara en vidareutveckling av dom prylarna. Det kallas ibland för Sakernas Internet.

Comments are closed.