Politik

Måste läsa för alla Silicon Valley-intresserade, Randall Stross: The Launch Pad: Inside Y Combinator

Klicka på Y Combinator.

Randall Stross är lärare på San Jose State Universitys business school och skriver dessutom för New York Times.

Han har skrivit en synnerligen viktig och intressant bok om Paul Grahams Y Combinator, en av de första av de idag oerhört populära startupinkubatorerna eller acceleratorerna som ger IT-entreprenörer draghjälp, mot ersättning i form av en andel i företaget.

Paul Graham är en känd programmerare och entrprenör, mest känd för sitt arbete med datorspråket Lisp, med två böcker, On Lisp (1993) och ANSI Common Lisp (1995), den senare av vilka jag faktiskt äger ett väl tummat exemplar av, och sen hans litet mer ovanliga Hackers & Painters (2004).

Paul Graham var en av de första att se vilken potential som startupacceleratorer skulle komma att få och han grundade Y Combinator redan i mars 2005.

Nu kommer Randlall Stross bok inte ut förrän till hösten, men när den ges ut så kommer jag att lusläsa den för dom insikter den säkert kommer att ge om den amerikanska startupkulturen. Han har tidigare skrivit tre böcker, The Wizard of Menlo Park, eBoys, och The Microsoft Way.

Axplock från pressen:

Nyheter – Nyheter,svt.se – Nyheter världen, DN.se – Kultur & Nöje – Senaste, DN.se – Kultur/Böcker, SvD – Senaste nytt, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, Helsingborgs Dagblad: Nyheter

[tags] Randlall Stross, The Launch Pad: Inside Y Combinator, Silicon Valley’s Most Exclusive School for Startups , YCombinator, Paul Graham, Payul Graham Y Combinator[/tags]