Politik

Silicon Valley: två bilder som säger mer än tusen ord var om världens största IT-samhälle

Det är inte för inte som bilder blir allt viktigare på sociala webbsajter och på webben som helhet, som Johan Smitt skriver i dagens DN: Bilderna tar över på sociala sajter

Med hundratals miljoner billiga och allt bättre mobilkameror i händerna på hundratals miljoner människor som är ute och rör sig på gator och torg så är det inte konstigt att vi plötsligt för en helt ny syn av hur världen ser ut. Som SL-vakter som slår ner folk i tunnelbanan, SL-polis här i San Francisco som helt sonika avrättar en passagerare, Oscar Grant, på en plattform, eller Engla Höglunds mördare som kommer körande på en väg i Gästrikland.

Den första bilden visar något som egentligen är rätt märkligt i det nationalistiska USA, Silicon Valley är faktiskt rejält flerspråkigt.

En sån där sak som alla känner till men som man sällar bryr sig om att påpeka.

Nästa bild är också tidstypisk för Silicon Valley och det är att dess infrastruktur är helt undermålig. Den här vilt lutande och överbelastade stolpen står inte långt från Apples högkvarter och utgör en rätt typisk kontrast mellan det supermoderna och det ålderdomliga Silicon Valley.

En kontrast som jag sällan hörs beskrivas i den svenska pressen, och som man knappast ens kan beskriva på samma målande sätt som med en sån här bild.

Jag skulle också gärna vilja ta en bild av den sönderfallande motorväg jag snar ska ut på, Interstate 280, som en gång i världen saluförde sig som Världens Vackraste Motorväg, vilken det kanske fortfarande är, men den är samtidigt sönderlappad och så fylld med väggropar att fjädringen på min Toyota snart kommer att gå sönder.

Länkar och källor
Tre IT-bloggar i Silicon Valley Teknikbloggen Techcrunch här i Silicon Valley Sarah Lacys Pando Daily Om Maliks Gigaom

Pressklipp:

Nyheter – Nyheter,Computer Sweden 20 senaste nyhet,Computer Sweden 20 senaste nyhet, Computer Sweden 20 senaste nyhet, digi.no

Taggar
[tags]LinkedIn, Mountain View,Google, Palo Alto, Stanford University, San Jose, Zynga, Twitter, Oracle, Intel, Hewlett-Packard, Apple, Oracle, Cisco,Electronic Arts, Facebook, Nvidia, Symantec, Yahoo, Juniper, AMD, VMWare, EBay, Tesla Motors, Microsoft, Bilder från Silicon Valley[/tags]

7 thoughts on “Silicon Valley: två bilder som säger mer än tusen ord var om världens största IT-samhälle

 1. Erik Ferrari

  Tycker hela San Francisco-området håller på att sönderfalla. Det blir bara sunkigare för varje gång jag kommer dit. Nu är det två år sen jag var där senast och det ska bli spännande att komma dit nu i mitten på juni för att se hur mycket som har förändrats.

  1. Lennart

   Hej Erik, säg till när du kommer så kanske vi kan träffas! Ska möjligen resa till Europa i den vevan men det är långt ifrån säkert. Hur som helst, säg till.

 2. Johnny ©

  Schweiz är helt rätt, där bestämmer folket och inte politikerna. Därför rikast i världen. Schweiz gör rätt som håller sig utanför idiotiskt internationellt “samarbete”. Schweiz är inte med i EU eller EES, de vill ha sin egen frihet. De är inga löjliga fjollor som lyder EU(SSR).

 3. San

  Intressant faktiskt, i extremnationalistiska länder som Schweiz ser man aldrig franskspråkiga skyltar i den tyska delen. Inte konstigt att EU är påväg att splittras.

  1. Lennart

   San: Inom sjukvården i Schweiz, som jag råkar veta, så förekommer endast marginellt samarbete över kantongränserna mellan den tyskspråkiga och franskspråkiga delen av landet.

Comments are closed.