Politik

Din nya pekmobil: Samsungs Galaxy S III, en allvarlig konkurrent till iPhone?

Jag har haft min Nexus one i över två år nu och trots att den ännu är bra så börjar jag tänka på att köpa en ny och aningen modernare pekmobil.

Det bör helst vara en Android-mobil och helst med en litet större bildskärm än min nuvarande och med några av de nya mobilteknologierna som det snabbare 4G-nätverket, ansiktsigenkänning och SIRI-liknande röstigenkänning.

Så när Samsung nu lanserar sin nya Galaxy S III, så verkar det vara den första mobilen på länge som jag verkligen skulle vilja ha.

Jung-ah Lee och Yun-hee Kim skriver i Wall Street Journal om Samsungs nya pekmobil: Samsung Unveils Galaxy S III to Challenge iPhone – WSJ.com

The Galaxy S III, unveiled at an event in London on Thursday, features facial-recognition technology and a souped-up processor that allows users to watch video and write messages at the same time.

Samsung’s new Galaxy S phone runs on Google Inc.’s Android software and comes with a faster chip—a quad-core processor developed by the company to match the iPhone—that allows users to watch video while emailing, for example. It also has voice and face-recognition capabilities. Samsung said the smartphone can detect eye movements and override the automatic shutdown feature if the user is looking at the 4.8-inch screen. … The first version of the new phone will run on third-generation wireless networks, but Mr. Shin said that versions for 4G networks will be available in the summer.

Även New York Times Brian X Chen har recenserat Samsungs Galaxy S III: Samsung Unveils New Version of Its Biggest Phone Hit

Jag är fortfarande mycket nöjd med min Nexus One, speciellt för att den inte är nedlusad av en massa skräpprogram som är svåra att ta bort. Vill också ha en mobil som jag an använda både i USA och EU.

Om någon kan rekommendera någon annan Android-mobil så säg gärna till.

Inom parentes är det beklämmande att se hur kortsynta och USA-begeistrade journalister stretar emot mot att använda det utmärkta ordet pekmobil för just pekmobiler och istället gör allt för att införa det helamerikanska order smart mobil, istället. Som är längre och som inte är lika beskrivande som pekmobil.

Samsungs hemsida

Pressklipp:

SvD – Mest lästa

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Nexus One, Augmented Reality, Färstärkt verklighet, Tryckskärmar,Cydia, Motorola Atrix 4GPekskärmsmobil,8pen,3qubits,Broadcom BCM2157,Motorola Atrix 4G, NFC Near Field Communication,Samsungs Galaxy S III, Pekombiler, Pekskärmsmobiler, Samsung, Mobiler, Samsung iPhone, iPhone Samsung, [/tags]