Politik

WiMM, pyttesmå datorer som vi kan ha med oss överallt

Klicka på bilden.

ett Meetup i förra veckan så fick vi en demonstration av en kille från WiMM Labs, som är beläget i Los Altos här i Silicon Valley och som marknadsför en pytteliten dator, ungefär lika stor som ett armbandsur, men med en dator som kör Android.

En pryl som säkert kommer att bli stor inom sjukvården och på andra ställen, just för att den är så extremt liten men alltså ändå består av en riktig dator med 2 MB RAM och en flashdisk, USB 2 och WiFi.

Man håller även på att bygga upp sin egen appbutik.

Det viktiga här kanske inte är precis vad man kan göra med WiMM One idag utan det faktum att man överhuvudtaget kan göra datorer så här extremt små.

Och eftersom WiMM kommer med en inbyggd kompass och en accelerometer, förutom att den alltså även är uppkopplad till nätet vid WiFi, så kommer man att kunna bygga små användbara appar redan idag. Som att man kan få meddelanden från Twitter eller sin mobil i klockan istället för att man måste dra upp sin mobil och kolla.

WiMM är inte helt olik Google Goggles, Googles kommande glasögon som även dom innehåller en pytteliten dator plus en mobilkamera och annat smått och gått, om nu ursäktar den ohyggligt dåliga vitsen.

Men kanske Det här är det här är början på nästa generation av mobila prylar. Datorer som är så små att vi måste hålla dom borta från våra småbarn så att dom inte sväljer vår senaste mobil av misstag.

Eller som vi själva kan svälja när FRA knackar på dörren för att meddela oss att vi trots allt inte har rent mjöl i påsen och nu är det dags.

En snabb gest med handen, en snabb sväljning och simsalabim allt smutsig mjöl har plötsligt försvunnit.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt, Computer Sweden 20 senaste nyhet,Computer Sweden 20 senaste nyhet

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Windows Phone,Long Form Journalism,Inside Apple, Swype, WiMM[/tags]