Politik

Kommer Microsofts nya sociala sökmaskin Bing att revolutionera hur vi söker på webben?

Microsofts sökmotor Bing har länge legat i skuggan av Googles webbläsare. Men det betyder inte att den inte är värd en allvarlig titt litet då och då. Som t.ex. Bings Twitter Maps där man kan se vad folk tycker och tänker på Twitter över hela världen just precis nu.

Nu kommer Bing också att lägga till en social sökfunktion där vi kan se vad våra kompisar på Facebook tycker om de ämnen som vi söker på.

Michelle Maltais skriver om Microsoft Bings sociala uppgradering: Microsoft’s Bing search engine gets social-media makeover. Leveraging its relationship with Facebook, Microsoft said the new features will personalize the Bing search experience.

In a bid to pull more users away from rival Google Inc., Microsoft Corp. said Thursday it is rolling out the most significant revamp of Bing since its search engine’s 2009 launch.

“Over the coming weeks, we will be introducing a brand new way to search designed to help you take action and interact with friends and experts without compromising the core search experience,” Microsoft’s Bing Team said in a blog post.

Leveraging its relationship with Facebook, Microsoft said the new features will personalize the search experience to make it more relevant to users.

The ability to share just about everything in real time through digital connections “presents an unprecedented opportunity to rethink how search should work,” the post said.

Det här är inte helt dumt, eftersom vi kanske har vänner eller människor som vi följer som har åsikter som vi skulle respektera om vi kände till dom. Och eftersom de sociala nätverken redan har förändrat samhället så varför inte integrera dom i webbsöket också.

Det nya formatet kommer att innehålla tre kolumner: de ordinarie sökresultaten längst till vänster, en “ögonblicksbild” av tjänster från “branschledande företag: i centrum, som vi kan klicka på om vi vill köpa biljetter eller liknande, om det är det vi söker på, och sen en kolumn från våra Facebook-kompisar längst till höger.

Som sagt, ett försök att göra webbsöket mer socialt.

Jag sitter t.ex. helt fascinerat och ser hur Sverige vaknar en helt vanlig dag i mitten av maj:

Säg inte att den sociala webben inte är fantastisk.

Axplock från den nordiska pressen:

Computer Sweden 20 senaste nyhet

[tags] Microsoft Bing, Bing social, Socialt sök, Facebook och Microsoft, Facebook och Bing, Bing Facebook[/tags]

5 thoughts on “Kommer Microsofts nya sociala sökmaskin Bing att revolutionera hur vi söker på webben?

 1. Johnny ©

  Lennart: Jesus verkar vara en snäll kille. Vi skulle behöva mycket mer kristen höger i Sverige, med en naturlig relation till bibel och skjutvapen. Sverige borde importera betydligt fler flyktingar, fattiga och kriminella från USA, för att få fart på det mångkulturella samhället. Sverige borde ge alla stackars människor som sitter i fängelse i det kapitalistiska USA asyl och då kunde de jobba som dialogpoliser (Fuck you motherfucker) i våra svenska förorter och servera hett bly i stället för varmkorv som våra mesiga feministiska svenska dialogpoliser gör. Då skulle det bli ordning och reda i förorten med riktiga amerikaner (gärna svarta för att bevisa att vi svenskar inte är rasister) som sheriffer då skulle betydligt fler lägenheter bli lediga i takt med avskjutningen av kriminella. Det är sådana här kreativa integrations idéer som vår integrationsminister (FP) borde pröva för att ha en chans att lyckas med integrationspolitiken i Sverige. 🙂

 2. Johnny ©

  Lennart: Sorry, glömde att det var en familjeblogg, det blev lite väl mycket hembränt igår kväll.

  1. Lennart

   Johnny: Jag är säker på att Jesus och våldsmakarna i den amerikanska kristna högern kommer att förlåta dig.:-)

 3. Johnny ©

  Ledsen, men Bing kommer inte att betyda ett p..s för mig, inte ett sk.t, nothing, nada, zero.

  1. Lennart

   Johnny: Du glömmer att det här är en familjeblogg, så du får lägga band på ditt språkbruk. Det verkar som om du redan har börjat helgfestandet med litet för mycket starkt där uppe i obygderna i Norrland.

Comments are closed.